Vi pushar inte på Tilda men vi frågar varje morgon och kväll och under dagen om hon vill med och kissa. Ibland vill hon själv gå på pottan, ibland vägrar hon. Fine! 

Det går att träna de små på bara några dagar. Det är så klart att min mamma har sagt det, att hon har kört med oss barn och inom tre dagar så var det klart MEN vi växte ju inte upp med blöjor. Det fanns inte då 1978. Sedan var det annat klimat. 

Nu är det bara bökigt med alla kläder och vinterkläder som ska på och av. Under sommartider är det egentligen bäst att potträna eller köra intensivt i några dagar typ fredag till måndag då Tilda inte har förskolan. Och sedan är det ju “DET GÅR…OM MAN VILL!” Vi pushar som sagt inte. 

På senaste veckan har Tilda kissat jättemycket och gärna på morgonen när hon har vaknat och kan gå på pottan. Istället så kissade hon i blöjan när hon sitter uppe på sängen och det läckte, så klart. Bara igår har hon kört så flera gånger! Att hon vägrade bli bytt, och ville bli jagad. 

En kväll vid läggdags var hon så på med att gå till sängen “kom pappa kooom, det är läggdags, måste borsta tänderna och byta Tildas blöja” och de två försvann till badrummet, klockan var 21. Va bra tänkte jag. Det dröjde inte länge innan Tilda kom springande med hennes eltandborste i handen och vägrade borsta tänderna. Det blev ingen läggdags och sedan ville hon vara i “mammas pappas stora sängen”. Precis när jag skulle släcka så hade hon sååå klart kissat och måste byta byxor som blev fuktig. 

Då ville hon upp och gå till pappa som låg på soffan och sa att pappa skulle få byta på henne. Väl därute så vad hände…hon började prata om massor med saker och inte att pappa skulle byta på henne, det fick jag påminna henne. När hon kom tillbaka så ville hon ut till soffan igen efter att hon kommenterade om vår säng “det är kiss där”. Jag sa att det inte var nåt kiss för det kom inget där, bara i byxan och hon MÅSTE gå på pottan eller söga till. Jahapp, då skulle hon till soffan…”Tilda får inte kissa i sängen, Tilda går till min säng då….” Och nej det fick hon inte… “Tilda går till soffan och kissar” NEJ! Asså… Älskade unge. 

Kul när hon argumenterar tillbaka och med de resonemang hon kan hitta på. Dock inget riktig framsteg men vad gör det. Det får ta sin lilla tid och inte avskräcka henne med pottan. 

  

Hittills så har Tilda fått sätta klistermärken när hon har kissat i pottan och oftast vid läggdags. Detta är alltså inte på en vecka utan när det har hänt sedan jag köpte Pottkalendern.