Vi har ju lämnat bort Tilda i en vecka hos farmor och farfar i Halmstad. Det gick superbra att ha henne där och hon är rätt så pysslig av sig. Tror att hon har fått det från mig för jag var så som barn.

Jag kunde sitta i timmar och bygge berg-och dalbanor med playdoh-liknande oljelera som jag sedan kunde blåsa en lite kula som fick rulla på banan. Jag satt och klippte med papper och vek origami-figurer. Jag lekte bank och ritade en egen bankbok, insättningsblanketter och ritade sedlar. Jepp jag lekte mycket ensam och inte så mycket med dockor men jag hade pappdockor som jag ritade kläder till och sydde kläder till min Barbie, som inte var Barbie.

Det var lite flashback hahaha!


Tilda fyller 6 år på torsdag önskar sig inga presenter

Igår frågade jag om vad Tilda önskade sig. Jag försökte väl styra lite att hon skulle kanske vilja ha en lite gitarr som hon kan lära sig och sysselsätta sig med pappa som jamma varje kväll nuförtiden (när jag lagar mat och stör min hjärna…).

Till min förvåning svarade Tilda så klok att hon vill inte ha nånting, för farmor har redan köpt. Hon vet att mormor skickar paket. Hon vet att jag har frågat innan om hon vill hellre ha presenter eller åka till The Reef och bada. Den här tösen gillar att bo på hotell…

Det var svårt att välja. Inte som Penny som imorn fyller 3 år och hon har börjar svara att hon vill ha båda om hon måste välja…


Så jag tror att Tilda har lista ut

Att hon för de presenter av farmor och tar hotellnatt av mamma och pappa. Hon vet nog att hon får allt ändå.

Hon vet att Penny kommer få en sparkcykel med Frost-motiv på. Jag frågade om hon kommer bli avundsjuk och hennes svar… ”nej för jag har ju redan en”.

Våra barn får ändå nästan allt de pekar på. Det är vårt eget fel att vi kan inte hålla oss att inte heller köpa när vi står i affärer och vet vad barnen gillar eller skulle vilja ha. Och banne oss så klagar vi att deras rum är överfull med saker.

Tilda vill i alla fall ha bort miniköket och köpa ett skrivbord. Det tycker jag att vi ska främja.

Har du barn och ger du allt ditt barn pekar på?