Tilda lär sig spanska

Lästid: 1 min

Good morning!

Hahaha måste bara berätta. Tilda kollar ju mycket på Youtube och de appar vi har laddat hem. Vissa spel-appar kan man ändra språk… och det har hon gjort många gånger, ändrat språk till italienska oftast.

i veckan när jag hackade lök så ville hon alltid stå på stolen och titta som vanligt. Hon sade “lööök” och pekade…. och sen “cebolla” (uttalas ce-bo-ja) alltså lök på spanska.

Jag kunde italienska och spanska. Måns kunde också spanska. Jag skriver KUNDE eftersom vi båda har tappat det. Jag kunde i alla fall konversera lite och beställa på en restaurang i Barcelona då ingen som jobbade i restaurangen kunde engelska. Det var då det, 4 år sedan säkert. Nu känns det som jag kan “nada”.

I alla fall, här hemma kör jag oftast både svenska och thai. Jag säger ordet på båda soråk. Det verkar som att Tilda förstår det. Men hon blandar som t ex en miih, en är en/ett och miih är björn. Det säger hon när hon tigger och säger instämmande “EN MIIH, tack tack!” å bugar också när hon vill ha en Kids zoo vitamin som ser ut som gummibjörn.

Den här lilla damen kommer kunna många språk om vi främjar henne!

image

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge