Måste bara göra en notering!

När jag skulle byta blöja på Tilda och borsta tänderna innan läggdags så sade Tilda som är 2 år… ” Tilda kissa potta, mamma också”. Hon ville sitta på sin rosa potta som hon brukar när jag har tagit av blöjan och hon får gå runt lite fritt i vårt lilla badrum. Jag skulle också sitta å kissa tillsamnans gade hon tänkt. Eller bara sitta på toalocket.

Plötsligt så hördes det “shiiiii” ljudet…. Hurray! 

Tilda satt och stirrade lite på taket…drömde bort lite också tror jag. Hon ställde sig upp direkt och ville sätta sig ner igen men innan hon gjorde det sade hon “Tilda kissa mera”. Så kissade hon igen… och lade en prutt också! Hon skrattade och sade “oj höhö Tilda pljuttade, Tilda fes”. Jag kunde se att hon pressade å rullade med magen och försökte klämma ut mer kiss å prutt. 

Vi har ju lagt ner potträningen. Jag som var inställd på att vi skulle potträna henne i somras men det blev inte så mycket av det. Hon har fått sitta på pottan när hon vill, med eller utan blöja/kläder. Pottan har i alla fall fått stanna i badrummet för innan var den överallt. 

Nu verkar som att hon har kommit på själv hur man kissar i potran. Jag har sagt till henne upprepande gånger ” Tilda måste säga, Tilda vill kissa, måste säga mamma hjälpa dig”… Jodå hon förstod och lyssnade. Hon brukar upprepa  mina ord också. Det ör bara återstå att se hur hon gör härframöver. 

Å jag har fått höra av min mamma att VI (brorsan och jag) kunde kissa i pottan redan vid 1 år om inte yngre, när vi kunde gå tror jag. Det fanns ju inte blöjor. Barn blir “lata” av att få ha blöjor… Eller? Vi vuxna är också lata…och bekväma av oss. 

  

Bilder från Instagram för 32v sedan! Jag hade precis köpt en rosa potta till Tilda och så vann jag en potta med pall i valfria färger. Hon ville alltid att nån sitter med. I de 2 bilderna med Måns så hade hon väntat på att papoa skulle komma hem. Sedan näckade hon och tog av allt själv. Det kom bokstavligen EN droppe kiss när pappa somnade.