Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Tilda kan mycket, åh TILDA!

Lästid: 2 min

Tilda säger sitt namn! Hon har gjort det några gånger i veckan och som med många ord så får vi försöka lyssna efter och förstår henne. Som ordet TORKA, det tog ett bra tag innan jag fattade. Tänkte vem var det som lärde henne säga tåta! Och jag trodde att hon ville ha tårta! Hahaha. Å jo då hon är ganske ren av sig också, så hon torkar lite efter sig. Säger jag PAI TING – gå slänga, så går hon å slänger i oapperskorgen i badrummet eller köket. Hon säger PIDD – Stänga, å hon ska stänga allt samtidig som hon säger pidd. Hon säger TOTT när hon menar TARD och det är TA AV å oftast så är det skor hon vill ta av.

Idag har hon även lärt sig skåla med vattenmuggen! Det var faktiskt bra sätt att få i henne vatten för hon häller ut abnars å leker. Vet inte varför vi inte lärt henne det men nu vill hon skåla henla tiden. Ny skills inför Oktoberfest haha! Jag har ju inte berättat nåt om Måns påhitt, Oktoberfesten som vi kommer ha nästa helg i Halmstad. Mer om det senare 🙂

Det går sååå fort nu, och fort att lära Tilda nya saker och ord. Hon är ganska lätt att ha och göra med ändå, i alla fall när det kommer till att leka. Hon är inte rädd att prova å testa allt typ.

 

Två språk

Å så går det jättebra att köra två språk med henne. Hon har ett ord där hon själv kan på thai och svenska och det ör nåt som hon har kopplat själv. Det är GRIS eller MOOH på thai. Trode flrst hon menade kossa Muuu men nej. Hon tog fram en grisnalle och sa MOOH och sen GRISS! Plus att hon försökte med ljud och grymtade ned höh höh… Jättekul nör hon gör det. Så nu fortsätter jag med att säga saker på thai och svenska. Hon kör engelska också å säger BYEEE.

Vem vill inte skryta om sitt barn men jag tror att den här lilla fröken är smart och kommer klara sig mycket bra i förskolan… Till och börja med.

image

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge