Tilda hos tandläkaren 

Lästid: 3 min

Nu är vi hemma igen efter en runda på stan och innan det var vi hos tandläkaren för Tilda skulle på tre års kontroll.

Tilda var jätteduktig hos tandläkaren. Det är klart att alla föräldrar säger det om sitt barn men hon var faktiskt riktigt duktig sa tandläkaren och hon hade också en medhjälpare eller det var kanske en student.

Jag frågade om Tilda behövde ta av sig overallen och tandläkaren sa nej för det inte skulle ta så långt tid. Det gjorde det inte heller. Tilda fick hoppa upp på tandläkarstolen och så satt hon snäll där och tittade lite skeptiskt.


Tandläkaren tog fram sina verktyg och sa att hon har en spegel på pinnen hehe. Tilda fick gapa stort och jag hejade på henne att hon skulle gapa ännu större medan tandläkaren kikade runt i hennes mun. Jättefina tänder sa tandläkaren! 

Sedan var det dags för fluor och då frågade hon Tilda vilken smak, om det var melon eller banan hon gillar bäst. Tilda tappar alltid talförmågan när hon befinner sig bland nya människor så jag valde melon åt henne. 

 Efter det fick hon välja ut en leksak ur en låda och hon valde en liten bil. Det var ganska roligt för där fanns ju många glittriga tjejleksaker men hon valde en bil. Men leksaker är leksaker allt med hjul är roligare. Och den släppte hon inte taget, den höll i handen hela vägen på väg in till stan.

Välling på natten?
Tandläkaren frågar ju så klart om Tilda hade allergier eller problem med mat och så vidare. Jag passade på och fråga om det här med välling och nattätning och jag sa som det var, att Tilda har druckit välling på natten men på senare tid har jag märkt att hon ville bara ha nappflaskan och somnade om. Jag sa att hon har bara fått välling få ett åringar, fullkornsvälling utan smak men hon älskar sin välling.

Tandläkaren sa att så länge hon dricker upp innan hon somnar och att hon inte har nappflaskan med välling i munnen hela natten så är det okej. Jag sa att hon somnar ju med flaskan i munnen och sen tar vi bort den när hon har somnat. 

Tandläkaren rekommenderar iallafall att Tilda kan dricka vällingen och sedan borsta tänderna innan hon somnar. Jag sa att jag trodde att hon skulle ha många hål i tänderna eftersom hon dricker så mycket välling, speciellt när hon är sjuk då får hon återfall och vill ha ännu mer välling och hon har fått välling på natten för att vi vill att hon ska få i sig något. 

Det var iallafall en lättnad när tandläkaren svarade att alla barn är så. Jag sa även att Tilda får ju äta allting, dricker inte läsk men hon dricker juice och smoothie, äter bullar och kakor, glass och ja allt möjligt med socker men inte i stora mängder och inte dagligen.

Det kändes skönt iallafall att ni var inga pekpinnar och ajabaja och hennes tänder är jättefina!

Tags: No tags

2 Svar

Lämna en kommentar

CommentLuv badge