Tilda var på 3års kontroll igen. Det har blivit ”fel” för hon hade ju redan varit hos tandläkaren inte så längesen men på annan folktandvården som hon är tydligen inskriven. Den vi var på idag är den folktandvården i vårt område som vi sökte till efter att vi kom hem från Thailand 2014. Så hon är registrerad på 2 ställen. Jag vet inte vad de på folktandvården gör men det gjorde inget för oss att Tilda har nu besökt två olika ställen och vi kan jämföra. 

  Hon var så stolt och sa ”kolla mamma! Jag har köat dem”. Hon gillar att rada upp saker men inte alls duktig på att städa efter sig.

Förra gången var det rutinfrågor, en undersökning, räknade tänder och hon fick flour. Den här gången var det samma typ av rutinfrågor och om måltider, godis, välling mm. Allting var bra tills tandläkaren skulle komma in. Det var en ung utländsk skäggig man som kom och Tilda flög upp ur tandläkarstolen av skräck. Om tandläkaren hade varit med från början hade hon nog inte reagerat så stark. Han skrattade lite och sa att han var van haha. Sedan fick Tilda sitta i Måns knän resten av besöket och vi alla försökte få Tilda att gapa stort. Det tog lite tid men 20 tänder och inga konstigheter i munnen. Inte heller fick hon flour men ett klistermärke fick hon välja och ta med. 

  
Så det här med välling eller att barnet somnar med välling. Tandläkarna tyckte att det är bättre man ge mjölk men vi försöker få Tilda att sluta med välling. Hon tigger efter välling på dagtid. Jag har ändå bestämt att vi inte köper mer välling och vi kör nu slut på det paketet vi har. Ikväll har jag gett henne endast mjölk utan att hon kommenterade så det är ett gott tecke.