Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Tilda blir arg över konstiga saker…

Lästid: 3 min

Det var ett tag sedan jag skrev något om Tilda och henne utveckling. Det har hänt en hel del och mycket nu… Även i hennes huvud och värld antar jag.
Tilda, Tilda, Tilda… Allting är Tildas. Och det låter hon gärna oss veta. Hon blir genast sur när hon inte får något på stötten eller som hon vill. Hon blir arg över konstiga saker. Här kommer några exempel på skrik och trots….

1.Som igår. Hon brukar få mellanmål i barnvagnen när jag hämtar henne på förskolan. Igår fick hon en smoothie och ny sort sockerfri digestivekex. Hon har lärt sig klämma fast saker mellan sin mage och vagnbygel. Hon ville ha smoothin där och jag fick inte hjälpa henne med att sätta dit sugröret. Jag gjorde det ändå.

Då bestämde hon sig att hon inte ska ha nåt alls. Allt eller inget alltså…. Å hon slängde iväg kexet också men först grinade hon, högre och ännu högre så att hela gatan hörs. Hon slängde sig från sidan till sidan å dunkade sig själv bakåt mot ryggstödet. Efter en kort stund blev det tyst. Då frågade jag om hon ville ha smootie igen. Å banne mig så grinade hon ännu högre och puttade iväg min hand å slog bort kexet jag höll i. Ok, fine! Väntade ut henne i 5 min, tills hon hade grinat klart och hade sig.

“Är du klar? Är det bra nu?”, frågade jag. Tystnad. Då körde jag vagnen i säkert 20 min och inte ett ljud från henne hehe. Hon satt och surade…tills hon såg att vi närmade oss favorit lekplatsen. Då sken hon upp igen som inget hade hänt och sade ” kolla där! Tilda vill leka lekplatsen”.

2. Jag svängde av vagnen och in mellan byggnaderna. Sade att vi måste handla och vi tar lekplatsen sen. Hon grinade direkt…”nej mamma, vill leka, vill inte handla”… Ok, jag retade henne här. Vi var ju på väg till lekplatsen. När jag vände vagnen då streckte hon upp båda armarna å jublade typ…å det kommen liten sång också. När hon har fått springa av sig och lekt klart i 1 tim typ så kunde vi rulla iväg igen och handla. När vi kom hem så satt vi i sandlådan på gården i ytterligare 30 min.

3. Hon har bestämt att PAPPA inte får ta eller röra något som är hennes, bara mamma kan. Ibland får M inte ens nudda henne, inte byta blöja, inte klä på henne, inte ge henne mat etc. Eller ibland tvärtom…att mamma får inte. Detär  nog mest när jag säger nej till henne, då blir hon sur och tjurig. Hon kör utfrysningsmetoden…

4. “Rain man”…. Detta är absurt. Det är som att ha en ” rain man” hemma. Saker och ting måste ske på ett viss sätt enl. Tilda. Förutom att ibland bara mamma eller pappa får göra allting så måste det ske på ett sätt… t ex vällingflaskan eller annat. Vi säger att hon ville ha välling. Flaskan står framför henne. Hon behöver bara krypa fram och ta flaskan. Nopp, det ville hon inte. Mamna ska ge henne. Pappa tar flaskan och ger henne… Här blir hon antingen skit arg på pappa å grinar…eller så får pappa ge flaskan till mamma och sedan till henne. Rain man.

5. Hon blev jättearg när jag bäddade vår säng med överkast å allt, fint alltså. Hon blev skogstokig på mig och typ skäller på mig “nej, nej nej, inte bädda sängen. Hon kan klättra upp för vår säng själv och ibland mysa å läsa böcker eller bädda ner sig bara.

6. Ibland grinar hon för ingenting eller får för sig en grej, ibland det minsta lilla så kan hon böla sig snorrig å säga oftadt “papper, papper” för att torka snorret.

7. Slänga sig på marken. Jävla Youtube. Hon hade surfat själv å klickat sig runt å kommit till några filmklipp när barn trotsar, slänger sig på marken, skrek allt de hade och bara grinar för ingenting.

Yepp. Hello trotsålder…tvåårstrots… men jag kom på att om Tilda får hålla i en oöppnat chokladpaket så är det lättare att få henne att göra saker hehe…men då måste jag ge henne det också när vi kommer hem.


Min surpuppa.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Tilda blir arg över konstiga saker…

 1. Känner igen mig i mycket du skriver. Lucas prövar verkligen vårt tålamod och ibland är det mycket skrik och gap för ingenting. Jag måste säga att jag är väldigt imponerad över Tildas språk. Hon är tvåspråkig men har ändå kommit mycket längre än något annat barn jag känner! En begåvad ung liten tjej är hon! 🙂

  1. Tack! 🙂 Lucas och Tilda är på samma nivå? Hon kan mer svenska än thai i dagsläge.

   Vi vill prova med omvänd psykologi. Annars så låter jag henne veta vad det blir för konsekvens om hon inte lugnar ner sig. Ibland tar hon det och blir sur å vara för sig själv i en kvart typ. Det jobbiga blir att hon vill bara upp i famnen, vara bebis igen och bli buren för att kunna lugna ner sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge