Tilda är sjövild ute

Lästid: 2 min

Ville inte säga det men nu är det så här att jag är less på att ha med Tilda ut t ex på restaurang, på tåget, hos vänner…eller ja offentliga platser. För att hon är sjövild! 

Hon provocerar och skriker gärna högt i alla tonläge. På restaurang som igår på Flippin Burgers så klämde hon ut majonäs i flaskan, tur att det inte sprutade i huvudet på nån. Sedan ville hon upp å gå i restaurangen trots att det var fullpackad med restaurangsgäster, utan något på fötterna. Inte nog med det så skrek hon så högt hon kunde och log å skrattade samtidig. Vi måste hålla för hennes mun varje gång hon gör så och ändå fortsätter hon. 

  
Tilda beslagtog pappas milkshake…

Hon ville gå själv. När hon gör det så ska hon springa iväg. Hon vill gärna gå själv när det är mycket folk och det vill vi ju inte tillåta när det cyklar och bilar också som kan komma. När hon inte får göra som hon vill så lägger hon sig på marken, hellre det än att hon springer iväg och vi måste jaga ikapp henne. 

Hon är duktig på att prata och upprepar gärna allting men nu har hon kommit in i “vad är det?” och “vad gör han?” -stadiet. Det kör hon typ oavbrutet hemma och på tåget. Hon frågar ändå även hon vet vad det är och kör frågorna minst 1000 gånger per dag. Det här med han och hon har Tilda inte förståt, så hon har kört med “han” på alla. Jag lär inte henne säga “hen” även det ordet finns nu med i SAOL. 

Vi försöker prata vett och etikett med henne om allting. Hon verkar förstå och hon upprepar allting också. MEN hon har så mycket spring i benen och är så nyfiken. Hon måste också testa VÅRA gränser…inte bara sina. 

Tvåårs-trotsen…be gone! 

Tags: No tags

5 Svar

Lämna en kommentar

CommentLuv badge