Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Tilda är sjövild ute

Lästid: 2 min

Ville inte säga det men nu är det så här att jag är less på att ha med Tilda ut t ex på restaurang, på tåget, hos vänner…eller ja offentliga platser. För att hon är sjövild! 

Hon provocerar och skriker gärna högt i alla tonläge. På restaurang som igår på Flippin Burgers så klämde hon ut majonäs i flaskan, tur att det inte sprutade i huvudet på nån. Sedan ville hon upp å gå i restaurangen trots att det var fullpackad med restaurangsgäster, utan något på fötterna. Inte nog med det så skrek hon så högt hon kunde och log å skrattade samtidig. Vi måste hålla för hennes mun varje gång hon gör så och ändå fortsätter hon. 

  
Tilda beslagtog pappas milkshake…

Hon ville gå själv. När hon gör det så ska hon springa iväg. Hon vill gärna gå själv när det är mycket folk och det vill vi ju inte tillåta när det cyklar och bilar också som kan komma. När hon inte får göra som hon vill så lägger hon sig på marken, hellre det än att hon springer iväg och vi måste jaga ikapp henne. 

Hon är duktig på att prata och upprepar gärna allting men nu har hon kommit in i “vad är det?” och “vad gör han?” -stadiet. Det kör hon typ oavbrutet hemma och på tåget. Hon frågar ändå även hon vet vad det är och kör frågorna minst 1000 gånger per dag. Det här med han och hon har Tilda inte förståt, så hon har kört med “han” på alla. Jag lär inte henne säga “hen” även det ordet finns nu med i SAOL. 

Vi försöker prata vett och etikett med henne om allting. Hon verkar förstå och hon upprepar allting också. MEN hon har så mycket spring i benen och är så nyfiken. Hon måste också testa VÅRA gränser…inte bara sina. 

Tvåårs-trotsen…be gone! 

5 kommentarer om “Tilda är sjövild ute

 1. Oj vad jag längtar 555!
  Ibland kan det vara lätt att döma föräldrarna när man ser ett barn i denna situation, men det är inte alltid föräldrarnas fel! Ett barn beter sig ändå som ett barn! Jag har en vännina som tycker att man ska gå av bussen om ungen skriker för att inte störa andra passegerarna. I vissa situationer kan jag hålla med, men oftas tycker jag att om de andra som inte har ett förstående att ett barn skriker mycket borde själva kliva av bussen!

  1. Jag blev så jäkla stressad över restaurangsbesöket och skickade ut Måns med Tilda medan jag väntade på att få betala.

   På tåget fick vi lite tyst på skriket iaf men hon körde “vad är det?” och vi lekte “hur låter djuren” halva resan. Folk var nog trötta på oss men de får flytta på sig.

   Vi brukar lämna platser för jag tycker att vi stör.

   1. Det e klart, man kan inte låta ungarna skrika fritt hur som helst. Som föräldrar blir ju man generad och man försöker att tysta ner barnen så gott man kan…men oftas tycker jag ändå att man måste ha förstående för småbarns föräldrar och inte dömer ut de på en gång eller himlar med ögonen så fort en barn skriker i bussen. Men det finns ju situationer där man måste föra ut barnet som i kyrkan, restaurang, bibliotek ect…

 2. Detta me at inte sitta still är ett vanligt problem för oss med vår 2 åring. Även hemma vid matbordet. En matstol för barn med bälte är vår lösning när vi är på restaurang. Hemma Ipad tyvärr.

  1. Det såg ut som att mina svar hamnade lite fel, prova igen 🙂

   Det är lite till och från med Tilda. Igår var det ok att åka tåg och på vägen hem satt hon ganska stilla och lekte med ett vällingpaket och en burk. På restaurangen hoppade hon lite på säten och sprang runt och undersökte prydnadssaker. Det är bara när hon vill gå själv och vill bara springa iväg å tycker att det är kul när vi kommer efter henne. Det värsta är när hon vill bara skrika högt för det är kul, när folk sitter på tåget eller äter på restaurangen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge