Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Tilda 2,5 år

Lästid: 2 min

Alla föräldrar vill så klart säga att ens barn är så himla duktig. Tilda är nu lite över 2,5 år och ska bli storasyster, hon vet och kan riktig mycket. En smart tjej är hon.


Jag ska försöka lista upp vad hon kan och gör Nu när hon är 2,5 år…

 • Tilda pratar mycket… prata, prata, prata och måste kommentera och upprepa allt vi säger. Det har hon alltid gjort och det blir mer och mer nu.
 • Tilda är super frågvis… hon slutar inte heller om man bara svara “mamma vet inte”. Hon kan kolla på t ex Daniel Tiger och fråga var gör han? var är hans pappa? vad gör hans mamma? Och de är inte ens med i filmen…så jag får hitta på typ “Daniel Tigers mamma handlar”
 • Tilda är jättehjälpsam… Hon vill vara med och återvinna/slänga skräp. Hon vill hjälpa till med diskmaskinen så hennes jobb är att sätta in bestick i lådorna och hon brukar sätta in rätt. Hon drar alltid fram en köksstol och vill ställa sig vid spisen och titta eller röra i grytan. Hon har lärt sig förlänge sedan att spisen blir heta och måste akta sig för ugnen. Det är klart att hon har råkat stoppa ner de små fingertopparna i kokande vatten när hon skulle få koka sin pasta, nu lägger hon pastan i en hålslev först hehe. Ja hon får lära sig denhårda  vägen och konsekvenser.

IMG_8942

 

IMG_8940

 • Tilda & mat… Hon är ju delvis matglad. Hon smakar på det mest och vi lagar inte direkt barnmat och ibland är det lite starkt men hon vet det och kommenterar direkt “stark” eller “det är mammas mat, stark”. Hon gillar i alla fall frukter som melon och det tar hon gärna för sig. Hon vet hur hon ska använda bestick och vill äta själv men händerna är också alltid framme. På dagiset får hon skärpa sig mer. Det är sällan vi matar henne och burkmat har hon aldrig gillat. Äta ute kan ibland vara lite av en utmaning men hon gillar att vara på restaurang. “Shooshi” är en favorit.  
 • Tilda är oftast glad, skattar och skriker gärna högt men ibland lite tillgjord när hon leker.
 • Tilda är lömsk och påhittig. Säger Måns… Att hon gör saker som hon inte får och tittar lömsk hehe
 • Tilda är vet precis när hon ska be om nåt. Häromdan efter duschen så ville hon bli omlindad i sin handduk och sitta i mina knä som brukar. Då började hon prata om saker som hon ville ha t ex “Tilda vill ha rum, Tilda vill ha en säng”. Vi har sagt att hon ska få eget rum när vi flyttar och hon ska få ett kök också för det gillar hon att leka med.
 • Tilda är såklart TROTSIG, som många barn är. Ibland kan få för sig att gråta och bli arg. Först från en liten sak hon inte får eller får göra som brukar leda till storgråt och rulla runt på golvet. Kastar saker är det också mycket nu. Botmedel på detta? Slänger hon sinmattallrik så får hon inte äta mer. Slänger hon en leksak så “slänger” jag den och säger “Tilda vill inte ha, Tilda kastade” och så gömmer jag kanske saken i några dagar. Vällingflaskan vågar hon sällan slänga hehe, förmodligen rädd att hon inte får flaskan.
 • Tilda är inte blöjfri eller vällingfri. Potträning går si och så men det är inget tvång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge