Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

The Absolut Möhippa!

Lästid: 3 min

Här är det kanske ett tips till er som funderar på att anordna en möhippa för någon…. eller möhippa på ett mognare sätt, utan förnedring, sälja kyssar på stan eller spöka ut sig.

  

Jag var uppe med tuppen igår när Tilda och Måns fortfarande sov. Jag har inte varit med på nån möhippa tidigare men att fixa ihop ett kalas är inga problem. Vad man oftast stöttar på är väl när många “bra” idéer krockar och utan att tänka så visp stiger budgeten i skyn. 

The Absolut Möhippa skulle passa med The Absolut Wedding som brudparets tema för bröllopet. Vissen med det är att de har tänkt att gästerna ska knäcka deras Absolut Vodka samling med över 40 flaskor….det är idén ja. Sedan kom vi kom överens om “På Spåret” – tema och bakade in det också under dan men jag överlämnade allt detta med frågesport och ledtrådar till de andra som gillar sånt. Bruden kunde då vinna drinkbiljetter vid rätt svar. Jag lekte bank gjorde kalkyler eftersom jag hade ändrat hela dagplanen och haft kontakt med olika företag och höll i trådarna där. 

  

Drinkbiljetter såg ut så här som en av oss ordnade, bruden kunde vinna en biljett för varje rätt hon svarade på frågorna och ledde oss mot destinationen.

Programmet ser ut så här och vi höll oss kring Linné/Haga.

9:00: dumpning vid Universeum. Vi skålaDe och bruden fick svara på “Vart är vi på väg” och ledde oss dit mot Destination: Olivedalsgatan/Linné

10-12: Pick n Paint på Olivedalsgatan 25 och bruden fick göra något med glas eftersom hon gillar glas. Bruden valde att göra ett halssmycke av glas som alla var med och designade å hon skulle ha till bröllopet… å ja jag chillade 🙂

12-14:30: Lunch, nånstans i Linné. Det blev drop-in på TomTom burritos på Prinsgatan.

15-16: Privat Zumba på Hagabadet. Det var lite mesigt men inte för de andra som inte brukar köra zumba eller latino moves hehe 

16-18:30: Relax på Hagabadet

18:30 Middag på Bord 27 och sedan på fri fot 🙂 

Det var en bra möhippa måste jag säga. Det gick lugnt till och utan stress. Vi träffade på andra möhippor och vissa hade verkligen spökat ut bruden. Det här med att förnedra…det är kanske de ” yngre” tjejer som tycker är kul. Det var i alla fall välspenderat pengar. Bruden blev tårögd… 

  
Ser där ja, en champagne flaska flög iväg utan att den gick sönder och det blev ett glas kvar… Å här ser vi den blivande bruden total överraskad. Hon trodde att hon skulle till Eskilstuna hehe!

  
På Pick n Paint kan man måla keramik, canvas eller göra glasfusion. När vi var där så var det ett barnkalas också och folk kom drop-in å målade som man ville. Här kan jag tänka mig komma igen. Det ska bli kul att se den färdiga produkten eftersom det tar en vecka att få smycken. Den ska brännas och smältas. Den blir som den blir 🙂

Sedan blev det spontan lunch och bruden föreslog TomToms burritos som blev nog en ny favorit för många. Jag tog en burrito pollo (kyckling) och en öl till. Jag åt aldrig upp min burrito, det var mycket mat.

  
Efter det var det dags för zumba och bad samt middag. Mobilen dog så det blev inga bilder från restaurang. Bord 27 är en ny restaurang på Haga Kyrkogatan 14 som har fått mycket bra recension av GP. Stället är intimt med ca 30 platser och det var fullt hus hela kvällen. Maten var förvånade bra och stora portioner av blåmusslor som vi hade som förrätt bland annat. Vi tog in olika förrätter som vi delade på. Krabb taco var också nice. Råbiffen skulle vara toppen men det får bli en annan gång. Man kan lätt bara äta förrätter här eller ta in två förrätter i stället för att äta huvudrätt. Tre av oss åt efterrätt och det blev créme brulée som var utsökt. Mat var vällagad och prisvärt. 

  
Bild från @restaurangbord27 på Instagram som jag har gjort kollage med text till. De byter ut vissa rätter då och då. Jag åt torsk med ramslökpuré och visparris. 

Det blev en bra kväll och jag drog hem efter middan medan de andra drog vidare för ett glas. 

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “The Absolut Möhippa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge