Happy internationella kvinnodagen!

Minns du att jag berättade att jag var med i en intervju förra veckan med P4?

Jag blev lite knäsvag när mailet kom idag från P4 att inslaget var uppe på webben. Inslaget handlade om thaikvinnor som jobbar med thaimassage och vad de får stå ut på jobbet. P4 hittade till min blogg i inlägget om Metoo och i ett stycke där skrev jag om hur det är att vara thai – att det står inte ”till salu” på min panna!

THAIMORSAN I P4 – LYSSNA HÄR!

Jag jobbar inte som fotograf!

Det är jättekul när man ger en intervju så poppar det upp andra information som jag själv inte känner igen i texten eller i radion här. Jag har aldrig sagt att jag är fotograf MEN vi bloggare är lite av allt i allo när vi håller på med bloggen. Jag är intresserad av att bli bättre på att fotografera, ja.

Jag och P4 digital redaktör Stina pratade mycket mer men jag tror att det var too much att smälta och ta med i radion. Mina 20 år av mitt vuxna liv har jag upplevt ett och annat som thaitjej i Sverige och i Thailand. Ingen nyhet.

Att jag skrattade i inslaget

Det var för att jag tyckte verkligen att det är hopplöst för oss thaitjejer! Det var även en fråga om vad vi kan göra åt detta och jag fann inga svar som jag kunde säga (fast jag tänkte på det) i radion.

Att vissa män tänker med lilla hjärnan?

Kan män erkänna det? Jag får mail då och då med frågor om hur mycket jag tar för thaimassage med happy endings eller avsugning. Det är från både engelsktalande män och svensktalande, från Umeå till Ystad, även Norge! Jag tar det som en nypa salt.

Det är mycket mer läskigt att veta att vissa är inte så långt ifrån ens hem! Jag tänkte ibland att det var säkert bara ett spratt som någon killkompis ville jäkla med en annan. Ibland har jag letat jag upp vissa och jag var redo att skicka tillbaka bilder till hans fru eller sambo. Ibland hotade jag med att sälja hans dick-pics til gaypornsidor och jag bad om att få en ”head shot” också med en förklaring att ansikte + snoppbild skulle ge mer pengar haha! Mer än 1 dollar har jag hört 😛

Lekstuga för män

När män samlas på ett forum som Flashback eller thaiforum där 99% är män så blir det mycket av en lekstuga och du förstår jargongen som män kan ha? I ett diskussionstråd på Flashback delar män med varandra om vart man kan testa eller hitta en thaimassage salong som ger ”full service” eller ”happy ending” eller recenserar. Vad kan du och jag göra?

Kvinnor är de värsta?

När tjejer samlas i Facebooksgrupper där det är endast för tjejer… Är du med i någon grupp? Hur upplever du klimatet? Språket? Cat fights? Jag har sett i vissa diskussioner när någon tjej slängde ur sig i en kommentar inom en viss fråga ”det är bara hämta hem en thaitjej”. Vad kan vi göra åt detta? Det är bara att låtsas att jag inte har sett det. Jag är härdad och pallar inte diskutera med sådana killar och tjejer.

De vet vad de vet eller tror att de vet… eller så har de bara sett det dåliga om Thailand och har förefattade meningar. Deras känslor och upplevelser kan jag inte påverka. Jag har vänner som säger att de aldrig mer skulle sätta foten i Thailand. Sorgligt. Men har man åkt till Phuket och hängt i Patong beach, då måste man har vetat vad man kommer att möta?

Kommentera om du har något du vill säga om inslaget eller annat du tänker på!