Don’t you dare, Mr! Nu hoppar Jimmie Åkersson på thaimat. Att undernärda pensionärer i äldrevården inte äter pga thaimat!?

Du. Jimmie, du vet väl att det är måååånga “risätare” som även tar hand om “era” gamlingar. Min thaimorsa är en av dem. Vad säger du om det?

Om jag nu får säga…

Thaimat på äldreboende är förmodligen inte thai-thai…ni läsare förstår nog vad jag vill säga. Thai-inspirerad skulle jag vilja kalla. Så fort det är kokosmjölk, ingefära, koriander å heter wok…så är det thai. Skyll fan inte på att thaikäk är problemet i äldrevården där gamlingar inte vill äta. Vad är vanlig mat nuförtiden? Potatis och havregröt?

 

Apropå äldreboende… och min mammas THAIMAT

Jag kan berätta att min thaimorsa jobbar på äldreboende och hemtjänst. För att hon trivs med det! Hon kör egen bil till jobbet, bor i hus och jobbar häcken av sig så att hon kan åka hem till Thailand minst 2ggr/år och där är hon nu.

Hon gör ett bra jobb men hon gör lite som hon vill när det gäller vissa regler….att hon duschar gamlingar oftare än vad det står i schemat, hon levererar äkta thaikäk från hennes kök å kört ut till gamlingar när hon hälsar på de privat eller när de är kinkiga å ville inte äta VANLIG MAT. Gamlingar kan inte tugga så bra, det blir oftast fried rice vad jag vet. Min thaimorsa gör något extra för “hennes” gamlingar när hon tycker att det behövs, trots att hennes svenska är inte topnotch. Hon har fått stå ut med rasistiska gamlingar som sade glåpord till henne (på finska dessutom) eller sagt rakt ut att de inte vill ha svartskallar eller en guling hos sig…i början ja, innan de har lärt känna henne. Min thaimorsa är rak på sak, har “skinn på näsan” men slaktar svenskan på ett kul sätt… Hon säger mutta när hon menade muta…det var bara nåt som alltid får man att gapskratta… men hon är ärlig, givmild och omtänksam mot sina gamlingar.

 

Gott folk, jag vet att jag kom av mig totalt i skrivande stund och det blev ett konstig inlägg. Vill någon som stör sig på detta kommentera så varsågod.

Thaimat kommer att finnas runt varje gathörn precis som HM eller Apoteket. Lev med det, Jimmie!

 

Utdrag ur SvD

Forskare: ”SD:s analys extremt felaktig”

SvD:s partiledarintervju pekade Jimmie Åkesson (SD) på att thaimat är en av anledningarna till varför äldre inte äter på äldreboenden, och hänvisade till ett mejl.

Jimmie Åkesson sade också under partiledarintervjun att thaimat på äldreboenden kan leda till att äldre inte äter.

– Jag fick ett mejl häromdagen från någon som hade en anhörig i äldreomsorgen som blev serverad thaimat. Han visste knappt vad det var för något, han ville inte ha thaimat, han ville ha vanlig mat som han ätit hela livet. Det är den typen av problem som jag menar i väldigt hög grad leder till att många äldre väljer att inte äta, säger Åkesson.