Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Thaimat gör att äldre inte äter…wtf!

Lästid: 2 min

Don’t you dare, Mr! Nu hoppar Jimmie Åkersson på thaimat. Att undernärda pensionärer i äldrevården inte äter pga thaimat!?

Du. Jimmie, du vet väl att det är måååånga “risätare” som även tar hand om “era” gamlingar. Min thaimorsa är en av dem. Vad säger du om det?

Om jag nu får säga…

Thaimat på äldreboende är förmodligen inte thai-thai…ni läsare förstår nog vad jag vill säga. Thai-inspirerad skulle jag vilja kalla. Så fort det är kokosmjölk, ingefära, koriander å heter wok…så är det thai. Skyll fan inte på att thaikäk är problemet i äldrevården där gamlingar inte vill äta. Vad är vanlig mat nuförtiden? Potatis och havregröt?

 

Apropå äldreboende… och min mammas THAIMAT

Jag kan berätta att min thaimorsa jobbar på äldreboende och hemtjänst. För att hon trivs med det! Hon kör egen bil till jobbet, bor i hus och jobbar häcken av sig så att hon kan åka hem till Thailand minst 2ggr/år och där är hon nu.

Hon gör ett bra jobb men hon gör lite som hon vill när det gäller vissa regler….att hon duschar gamlingar oftare än vad det står i schemat, hon levererar äkta thaikäk från hennes kök å kört ut till gamlingar när hon hälsar på de privat eller när de är kinkiga å ville inte äta VANLIG MAT. Gamlingar kan inte tugga så bra, det blir oftast fried rice vad jag vet. Min thaimorsa gör något extra för “hennes” gamlingar när hon tycker att det behövs, trots att hennes svenska är inte topnotch. Hon har fått stå ut med rasistiska gamlingar som sade glåpord till henne (på finska dessutom) eller sagt rakt ut att de inte vill ha svartskallar eller en guling hos sig…i början ja, innan de har lärt känna henne. Min thaimorsa är rak på sak, har “skinn på näsan” men slaktar svenskan på ett kul sätt… Hon säger mutta när hon menade muta…det var bara nåt som alltid får man att gapskratta… men hon är ärlig, givmild och omtänksam mot sina gamlingar.

 

Gott folk, jag vet att jag kom av mig totalt i skrivande stund och det blev ett konstig inlägg. Vill någon som stör sig på detta kommentera så varsågod.

Thaimat kommer att finnas runt varje gathörn precis som HM eller Apoteket. Lev med det, Jimmie!

 

Utdrag ur SvD

Forskare: ”SD:s analys extremt felaktig”

SvD:s partiledarintervju pekade Jimmie Åkesson (SD) på att thaimat är en av anledningarna till varför äldre inte äter på äldreboenden, och hänvisade till ett mejl.

Jimmie Åkesson sade också under partiledarintervjun att thaimat på äldreboenden kan leda till att äldre inte äter.

– Jag fick ett mejl häromdagen från någon som hade en anhörig i äldreomsorgen som blev serverad thaimat. Han visste knappt vad det var för något, han ville inte ha thaimat, han ville ha vanlig mat som han ätit hela livet. Det är den typen av problem som jag menar i väldigt hög grad leder till att många äldre väljer att inte äta, säger Åkesson.

 

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Thaimat gör att äldre inte äter…wtf!

  1. Den “thaimaten” som äldre, skolor och förskonat ibland kan få smakar ren ut sagt skit. Rens rama sörjan. Lika så den “mexikanska maten”. Annat vore det kanske om dom fick riktig thaimat gjort av thailändare. För ingen kan göra så god mat som dom!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge