Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Thaimarinad & krispig kyckling

Lästid: 2 min

Crispy chicken ser vi här ja!

Man kan nästan tro att jag har friterat de men jag har kört i ugnen på varmluft grill…å så var Majzena min hemlighet.

Igår kväll har vi kört kycklingben a.k.a drumsticks igen. Måns sade att jag kunde göra kycklingen som i torsdags för “det var jättegott”! Wow…han visste att jag hade koriander i… eller ja, korianderrötter. Han hatar ju färska korianderblad men rötter, pulver eller frö går tydligen bra… Han vill nog inte sänka garden nu och om han skulle göra det och börja äta korianderblad skulle jag vinna på Triss haha!

Nu har ni lite inspo till kvällsmat idag kanske 🙂

Recept – kyckling med thaimarinad (min egen)

1 paket kycklingben, ca 10 ben
Majzena

Min thaimarinad till kött
1-2 rötter av koriander (kan uteslutas)
4 klyftor vitlök
1/2 tsk vitpeppar, hel
1/2 tsk rosépeppar, hel
1/2 tsk grönpeppar, hel
1 msk fisksås
1 msk ljus soja
1 msk ostronsås
(1/2 tsk kinesisk olja, för färg)
1 msk rapsolja

Thaimarinad: rengör korianderrötter, skala vitlök och hacka sedan till mindre bitar. Mortla ihop med tre sorters peppar. Mixa med fisksås, ljus soja och rapsolja. Klart.

Kycklingben: gärna färska. Torka av kycklingbenen med hushållspapper. Lägg i en bunke eller plastpåse. Blanda i marinaden och låt vila i kylen, gärna över natten. Vid tillagning, tar ut kycklingbenen minst 30 min innan så att de inte är kylskåpskalla.

Tillagning: i ugnen, grillen eller fritera.

Ugnen – Sätt ugnen på max och sänk sedan till 200 grader. Det brukar bli en del vätska och kycklingen släpper vätska så kan man blanda i Majzena. Prova med en matsked och öka. Det ska bli lite tjock men inte klibbigt. Lägg kycklingbenen på en plåt eller form. Kör i mitten av ugnen i 20-30 min eller tills de har fått fin färg och krispig yta.

***Du behöver inte använda tre olika sorter peppar som jag. Standard så använder man bara vitpeppar och de kan man ha i ca 1/2 tsk är kagom. Ha inte i för mycket av  korianderrötter för i stället för att det skall dofta gott så stinker det…samma med vitlök men de har jag alltid mycket. Det är kanske därför jag har bra immunförsvar haha 🙂

Servering: ät med ris, sticky rice och/eller sallad…och en god sås till.

 

image

image

Just det! Jag har satt två skåror i varje kycklingben för att smaker och dofter skall trängas in. Kycklingbenen blev inte torra om ni undrar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge