Den här veckan och nästa veckan har förskolan Thailandstema. Så jag har tagit med lite saker till pedagogerna att visa upp för barnen och prata om. Förskolan har också varit jätteduktiga på att leta fram material själva. Det är jättekul att förskolan gör aktiviteter om olika kultur och länder. 


Jag har suttit med i 2 timmar nu i förmiddag och varit med när de hade rollspel. De hade förberett barnen med att de ska åka iväg med flygplan, barnen fick låtsas vaccinera sig och ordnat pass. Idag flög dem till Thailand och fick en stämpel i passet i form av Thailandsflagga. Tilda fick ta på sig sin fina thailändska kläder och vi tog med några extra par byxor som andra barnen kunde låna och leka i. 


Tilda var glad och såg fram emot dagens händelser men tyst och vågade inte riktigt prata så mycket när jag var med. Hon blev så mammig så passade jag på att gå när de skulle ut och leka på gården. De låtsades leka att de var i en djungel hade gjort låtsas jätteblad och hängde på träd.


Tilda blev lite ledsen när jag gick men men jag tror att hon har det kul när jag inte är där och oftast så brukar hon inte vilja följa med hem vid hämtningen. 


Barnen fick lyssna på musik och kollat bilder, hälsat på thaivis, smaka på kokosflingor, lime och citrongräs… Det skulle vara sticky rice också men mamma brände riset TVÅ gånger i micron. Stressig morgon ?