Coronaviruset är aktuellt och SVT triggade mig med deres experter som satt i tv-rutan och snackade om Thailand, att Thailand inte skulle ha så bra sjukvård som här!

But you know what? Ingen trodde att Thailand skulle lyckats behandla patienter med framsteg och komma fram till ett botmedel som funkar! Man har labbat och testat. Den 71-åringa kinesiska damen blev behandlad och hemskickad till sitt hemland Kina efter 48h symtomfri. Det låter lite väl fort och vi vet inte hur lömsk Coronaviruset är. Ett framsteg i alla fall och förbättring!

Du kan klicka på länkarna i texten för att läsa mera.

Framsteg i behandling av viruset

Thailändska läkare har med hjälp av en läkemedelsmix lyckats förbättra tillståndet avsevärt för en svårt sjuk patient som smittats av nya coronaviruset. På två dygn kunde den sängliggande kvinnan sitta upp, och ett virustest visade negativt, enligt det thailändska hälsodepartementet…

Källa: Svenska Dagbladet

Thailand har faktiskt kommit fram till ett botmedel mot Coronaviruset, som har gett resultat!

Tror det eller ej men det är en färsk nyhet för världen idag! Hur? Ingen trodde att Thailand skulle kunna komma på något sådan då de som höll med med labbtester var China, Hong Kong och Australien.

The Economic Times beskrev som om thailändska läkarna gjorde en cocktail. Så det blev att fråga Google och började läsa nyheterna på thai. Thailand är såklart stolta över detta och alla vill veta hur. Det finns utförliga reportage och intervjuer att läsa.

Man har alltså kombinerat två olika mediciner mot HIV och anti-flu. Thailand har dessa mediciner hemma.

Men detta är lite komiskt…. Typiskt thai-mentalitet också. Funkar det så funkar det.

The success of Thailand indicates that with extreme cases of pandemic and medical emergencies, unconventional methods can become efficient.

Källa: CCN

Avråder att resa till Thailand?

Thailand, Japan och Syd Korea har fått flest smittade av Coronaviruset. Thailand har mycket hög antal turister från Kina och rapporter har kommit mest från södra Thailand t ex Krabi där många har blivit insjukna.

Kolla in själv på SVT

Jag borde sluta kolla på nyheterna, i alla fall svenska nyheter… och Sveriges Mästerkock.

Blir du inte också trött på att expert sitter i tv-rutan och pratar och pratar Här pratade gubbar om Thailand och att sjukvården där inte skulle vara lika bra som här. Det är snarare tvärtom! Vi ska nog inte tala om den svenska sjukvården eller sjukvårdsystemet. Alla vet ju hur det är!

Jag skickade länken till min mamma och vad fick jag tillbaka? Typ en utskällning, inte mot mig dock men om det här med sjukvården. De hade redan bokat en resa till Bangkok i april. Skickade samma länk till min kompis som ska åka i juni. Det blev en diskussion om Thailand och sjukvården där också.

Vi thai tycker att Thailand har mycket bättre sjukvård och är det privat sjukvård på ett privat sjukhus så är allting mycket snabbare. Är du en utländsk resenär, inte söker du vård på ett allmänt sjukhus.

Gratis vård eller max 30 baht för thaimedborgare!

Nu tänker du frågan, men thai som inte har råd med privat vård på privat sjukhus?

ALLA thai med thai medborgarskap har rätt till sjukvård. För över 20 år sedan införde man ett förmånskort för alla thai. Det hette ”30 baht kortet”. För 30 baht kunde man till och med bli opererad om det skulle behövas, för ca. 10kr. En symbolisk summa.

Senare ändrade den nya regeringen till ”Guldkortet”. Det täcker allt inom den vården för alla sedan födseln t ex konsultation, barnavård, mödravård, tandvård, rehab, operationer, sjukhusvistelsen och matkostnader under tiden man bor på sjukhuset. Såklart finns det gränser så vissa vård är det max 2ggr per år.

Även om det hette 30 bath-kortet eller Guldkortet så kan der vara till och med gratis, det täcker även mediciner i samband med sjukhussbesök. Det du! Kortet gäller inte för skönhetsoperationer bra hälsovård och sjukdomar.

Over and out

Jag är stolt över att mina landsmän har lyckats och det är skönt att veta att det är framsteg. Jag skrev inte om själva Coronaviruset för det kan du googla massor info om själv. Om du ska resa till Asien eller Thailand, bedöm själv… och nu vet vi att Coronaviruset kan bekämpas. Vi är på god väg.

Läs mer: Bangkok Post