Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Thai vidskeplighet – leta syskon?

Lästid: 1 min

Thai är också mycket vidskepliga och skrockfulla som många andra världsnationer. Thai har jättemycket när det kommer till vad man “bör” och inte. Det är även mycket om spökar, andar och naturväsen. 

En vidskeplighet som är rolig och som jag vill ta upp här är något som jag såg när På Smällen-Emma skrev i sitt inlägg. Vi har umgått en hel del och många gånger när hon nämner om olika skrock brassarna tror på så har vi thai  liknande eller samma. 

Som detta! Det är lite kul. När ett barn gör så här! När de tittar genom mellanbenen. Vi thai säger att barnet letar efter “nong” dvs. lilla syster/bror.

När vi var i Thailand så satt Tilda ofta i resevagnen och höll/lekte med sina tå eller mest stortån. Folk kunde le å peka eller kommenterade öppet å glatt “oh yaak mee nong” dvs hon vill ha syskon!

  
Jag googlade så klart om detta och många thai bekräftade i olika forum skrev att det slog in, att de kort därefter blev gravida efter att storasyskon lekte så. Vissa sade att det var trams, hur ska det slå in om man använder preventivmedel? Hahaha! 

Bilden var från feb 2014 när vi var i Kuala Lumpur. Tilda började göra så och många Thai å Malay kommenterade. Min mamma också. 

  

Det finns ju en logik. När ett barn är runt ett år så är deras ben så pass starka och barnet är redo för lite utmaningar och upptäcka världen. Då är det även passande att börja med en ny kula efter att mamman har återhämtat sig…eller?

 
Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Thai vidskeplighet – leta syskon?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge