Thai Räkceviche & bläckfisksallad

Lästid: 1 min

Denna Räkceviche är så vanlig i Thailand. Man kan beställa in som en del av sallad i tapas format eller snacks. Helst ska räkorna vara pinnfärska men om man tänker på parasiter så är det nog bra att vi nordbor köper frysta räkor.

Goong shää nam-pla eller “räkor marinerad i fisksås”.

Recept

10 skalade råa räkor
1 klyfta vitlök
1 röd chilifrukt
1 msk fisksås
1 msk saft av lime
1/2 tsk strösocker
1 näve Koriander

Finhacka chili, vitlök, koriander inkl.roten och blanda med fisksås, lime och strösocker. Sprätta upp räkorna på ryggen och lägg på med chiliblandningen. Ät direkt eller låt limen verka i 10 min. Kan serveras med finstrimlad färsk vitkål och morot, mynta och mera koriander….å massor med chili.

 

Bonus bild – bläckfisksallad 🙂

image

Tags: No tags

2 Svar

Lämna en kommentar

CommentLuv badge