Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Thai Räkceviche & bläckfisksallad

Lästid: 1 min

Denna Räkceviche är så vanlig i Thailand. Man kan beställa in som en del av sallad i tapas format eller snacks. Helst ska räkorna vara pinnfärska men om man tänker på parasiter så är det nog bra att vi nordbor köper frysta räkor.

Goong shää nam-pla eller “räkor marinerad i fisksås”.

Recept

10 skalade råa räkor
1 klyfta vitlök
1 röd chilifrukt
1 msk fisksås
1 msk saft av lime
1/2 tsk strösocker
1 näve Koriander

Finhacka chili, vitlök, koriander inkl.roten och blanda med fisksås, lime och strösocker. Sprätta upp räkorna på ryggen och lägg på med chiliblandningen. Ät direkt eller låt limen verka i 10 min. Kan serveras med finstrimlad färsk vitkål och morot, mynta och mera koriander….å massor med chili.

 

Bonus bild – bläckfisksallad 🙂

image

2 kommentarer om “Thai Räkceviche & bläckfisksallad

  1. Tänk på vad du lägger upp på bloggen! Stackars alla gravida kvinnor där ute som inte får äta ‘råa’ räkor! Tack alltså, jag gråter floder! MVH nät troll Dawan 5555

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge