Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Thai-popkultur: luk kreung thai – att vara halvthai

Lästid: 2 min

*2015-03-04: jag har ändrat i rubriken (Att ha ett halvthai barn är storgrej? (del 1) men innehållet här är oflrändrat. Det är för att jag skulle kunna fortsätta bygga på det.

 

Jag fick lyssna på ett radioreportage imorse som min svenska vän (som är thaikille i Thailand) skickade till mig via Facebook. Han tyckte nog att det berörde mig och ja, det gör det. Jag har Tilda, 2 år, “vit” och halvthai.

Ni måste lyssna för att förstå. Thailand är LAND OF SMILE men bortom svajande palmträd och standliv så är det mycket annat som svenskar och andra inte skulle förstå sig på. Jag tänker oftast som en svensk med ena foten i den thailändska kulturen. Jag förstår ibland inte heller mig på den thailändska mentaliteten och dagens populärkultur, inte heller den thailändska underhållningsindustrin och massproduktionen av “Dara” dvs thailändska stjärnor.

Det var programmet P1 RADIOKORRESPONDENTERNA som sändes igår som lyfte upp ämnet. Paloma Vangpreecha som är en “ungkorre” runt 30 år och själv är halvthai har jobbat med detta. Jag har lyssnat på programmet och det väcktes många tankar. Tankar om när jag växte upp och hur det var då. Tankar när Måns och jag var i Thailand innan vi hade Tilda och efter vi fick Tilda. Tankar om att ha en dotter som är halvthai och varför skulle det vara bättre enl.de i Thailand. Jag har självklart blivit bemött här i Sverige och i Thailand just om min dotter men oftast av thailändska främlingar på ett positivt sätt. Att jag har ett halvthai barn alltså.

Lyssna gärna på radioprogrammet. Jag återkommer i del 2 lite senare 🙂

Paloma Vangpreecha om fördomar, arv och utseende bland halvthailändare

Programmet sändes igår söndag 1 mars kl 12:55

“I Thailand finns ett begrepp kallat “luk krueng”. Det är människor som är halvthailändare och halvvästerlänningar, alltså med en förälder från vardera kultur. En grupp som lever ett fortfarande inte helt okomplicerat liv.

På 1960- och 70-talen var de inte socialt accepterade i Thailand, men det har förändrats. Idag omfamnas “luk krueng” av landets populärkultur, men dessa halvthailändare lider också av fördomar mot deras arv och deras utseende.

Paloma Vangpreecha har varit i Thailand och skildrar fenomenet. Hör också halvthailändare i Sverige, och de fördomar som de möts av.”

Lyssna på:
Paloma Vangpreecha om fördomar, arv och utseende bland halvthailändare

För att lyssna, klicka här!

Kommentera och ställ gärna frågor!

 

***2015-03-04: läs mina respons från mina läsare ch thaivänner https://thaimorsan.se/thai-popkultur-respons-om-luk-kreunghalvthai/

 

#blogg100 -3

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Thai-popkultur: luk kreung thai – att vara halvthai

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge