Thaimorsan

Familjeliv & Matglädje

thaimorsan logo

Vill du komma i kontakt?

Har du frågor om recept, samarbete eller annat?

hej@thaimorsan.se

 

Facebook

Thai-örtmedicin till Tilda

Jag skrev häromdan att min mamma ringde från Sthlm och tyckte att jag skulle leta upp en sort thai-örtmedicin till Tilda. Det är för hennes blåsor på insidan av kinden. Denna medicin har jag också fått som barn. De smakade blää.

Så jag efterlyste denna medicin på ett thaiforum på Facebook. En snäll thaikvinna i Karlskoga hade köpt med för mycket av medicin från Thailand så hon ville skicka till mig. Det gjorde hon direkt en söndagskväll! Igår kom paketet.

Snackar om nostragi bara genom att se på förpackningen. Hon gav mig 10 påsar. I varje påse finns det 10 svarta kulor och 5 st ska räcka för ett barn 2-5 år.

IMG_5227.JPGTilda har börjat slemhosta jättemycket under natten så vi gick inte upp förrän 11:30! Då började jag mortla ihop 5 svarta kulorna till pulver, löste upp med lite lime och salt till en gegga.

Sedan la jag Tilda i mitt knä och försökte köra in ett pekfinger med lite svartgegga så långt jag kunde komma, nära halsmandlarna och bredde på tungan också. Tilda blev såklart jätteledsen, tittade på mig och lyckades få ur sig “maaamma, blääää”. Jag vet, stackars barn och rena tortyr. MEN det var inte värre än att försöka brotta ner henne för att hon skulle smaka på lite flytande Alvedon. Direkt efter blev hon sur på mig å inget passade men efter ett tag började leka å pratade med sina leksaker som inget hade hänt. Hon blev dock skeptiskt nu när jag kom med nåt som hon ska smaka på på mitt finger hehe. Hon bangade för lite smält choklad när jag höll på att doppa daimbiskvier i.

Ringde mamma igen och undrade hur ofta jag skulle köra denna örtkur på Tilda för jag trodde att det var som vanligt medicin som typ 3gånger/dag. En gång räckte, kör igen nästa vecka om det behövs… Piiiew!

Frågar mig inte vad det är för örter. Det är bara nåt som vi thai har kört som huskur i säkert över 100 år om inte mer. Hokus pokus kanske men funkar det mot halsont, hosta, munblåsor, feber och mer…why not. Denna örtmedicin är direkt för barn dessutom. Jag smakade såklart först och det var inte så farligt som jag komihåg det.

Vi thai säger oftast att det söta är bara luft och beska är medicin…. Vi vuxna har gått över till spriten 😛
Stort tack till dig du hjälpsamma thaikvinna (A.H.K) i Karlskoga! ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *