Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Thai-omelett med ris och Sriracha chilisås

Lästid: 1 min

Provat omelett med ris? Låter det konstigt? Inte om du frågar en thai!

Det är så enkelt och gott. Klart jag tycker att det är gott när jag är uppvuxen med det.

Är omelett som omelett? Ni alla kan laga till en omelett? Jag lärde mig göra fransk omelett på hemkunskapen i 7:an. Snackade om kulturkrock då! Jag kunde redan laga en del mat, thai mat. Jag lärde mig baka när jag kunde läsa recept på svenska.

När vi skulle steka en omelett på hemkunskapen så gjorde jag som jag brukade. Jag gjorde tydligen fel. Fröken fattade väl inte att jag lagade min thai-omelett. Jag hade maxat med värmen och körde på med riktig het olja. Omeletten skulle vara frasig i kanten, nästan friterad. Hon underkände min omelett.

Thai-omelett kan man variera. Man kan göra en “plain” eller lite matigare med t ex fläskfärs, räkor, lök eller färska kryddor som gräslök.

(null)

Så gör du en basic thai-omelett

1 – 2 ägg
Några droppar vatten
Några droppar saft av citron
Olja (ej oliv)
Fisksås/ljus soja t ex Maggie

Hetta upp stekpannan, gärna en wok, i med olja. Vispa ägg och tillsätt vatten och citron. När stekpannan blir riktig het häll i det vispade ägget. Ägget brukar puffa upp på kanten och blir frasig. I en platt teflonpanna brukar omeletten inte puffa upp. Vänd på omeletten om du vill men jag bara viker ihop den när den har stelnat nästan helt.

Ät med nykokt ris eller stekt ris och Sriracha chilisås om du vill.

(null)

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge