ReceptTagged

Thai musselpannkaka (hoy tod)

Oj vad jag blev sugen… och förbannad när jag upptäckte att receptet som jag skrev i februari 2016 har försvunnit och jag har letat över allt i bloggen. Bilderna finns ju kvar i arkivet. Så nu kommer detta recept upp igen men nu med inspo från en thai youtuber, och jag har stämt av att hennes recept är inte så långt ifrån mitt som jag hade testat mig fram. Jag hade inte arrorotmjöl i mitt.

Den här maträtten är en streetfood och där det finns Pad thai så finns det som regel Hoy tod! Det är friterade musselpannkaka kan man säga. Jag hade mitt recept som jag hade testat fram men buuhuu nu eftersom den är borta. För att ni ska se bättre så lägger jag upp hennes video i slutet.

Jag har även modifierat Rins originalrecept så att ni vet. Jag behöver inte testa den eftersom den är lik mitt recept förutom att hon har Arrowrotmjöl och det fattade jag inte vad det var förrän en månad tillbaka haha. Nu har jag köpt en påse av det mjölet och det används mycket i thaidessert men det går under ett thainamn såklart, därför tog mig 38 år att fatta haha!

Hoppas att du i alla fall vill testa denna maträtt och berätta gärna vad du tycker. Åker du till Thailand så kan du inte missa detta!

Thai musselpannkaka (Hoy tod)

Du behöver:
1 näve frysta blåmusslor (endast kött, utan skal, tinade)
1-2 ägg
1 näve böngroddar
1 näve gräslök/salladslök, skivade
1 näve koriander,
1 tsk vitpeppar
2 klyftor vitlök, hackade
2 msk Maggi sojasås
1 dl rapsolja

Smeten:
2 msk Arrowrotmjöl
2 msk rismjöl
2 msk tapioka stärkelse
1 dl kallt vatten/kolsyrad vatten /öl
(Hittar du inte Arrowrotmjöl så kör lika mycket rismjöl och tapiokamjöl)

Dippsås:
1 dl Sweetchilisås
1 dl Srirachasås
2 msk vinäger

 

Så gör du:
Det är mycket lätt! Blanda smeten. Lägg i tinade blåmusslor i smeten. Hetta upp oljan. Häll i smeten med blåmusslor och låt steka nästan färdig, vänd om du vill (eller inte), lägg på böngroddarna och knäcka ägg och steka klart. Precis som på bilden. Vill du ha den extra frasig så gör du som i videon.

 Se RinS CookBooks video, det är på thai och engelska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge