Thai löskokt ägg till frukost – khai låk

Lästid: 2 min

God morgon…eller det är lunch nu ja. Här kommer ett inlägg som kanske får flera av er att rysa men kanske vill prova…?!

Det var länge sen jag DRACK ägg… Varför skulle det vara bra för, tänker ni nu hehe? Manligt? De säger det i Thailand att det är manligt att dricka ägg men nu när jag tänker på det så har jag alltid gillat att äta ägg så här. När det kommer till frukost så gör vi Thai inte något större skillnad som i väst gör med frukost, lunch och middag. Vi äter typ mat-mat till frulle oavsett men bröd å sånt har vi också. Thai frukost är sällan tråkig 🙂 Ett inlägg om olika thaifrukost kommer längre fram när jag har tänkt klart 🙂 Så nu…

Khai luak/låk. Det är något som vi thai och säkert våra grannländer äter till frukost när man vill ha ett quick booster och kickstart för dagen. Det sägs vara afrodisiak så. Man kan beställa detta på ett frukostfik tillsammans med friterade bullar och sött thaikaffe med kondenserad mjölk till.

Jag har filmat när jag gjorde mina ägg… men ni vill inte se mig dricka upp det…lite nasty kanske haha. Istället lägger jag också med en film på en halvthai kille som visar ett och annat om det thailändska köket å just om Khai lauk.

Thai löskokta ägg med ljus soja och svartpeppar… Vitpeppar i detta får mg att må illa, alltid…vet inte varför 😛 …Allt slank ner på två slurk typ…

 

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge