Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Thai löskokt ägg till frukost – khai låk

Lästid: 1 min

God morgon…eller det är lunch nu ja. Här kommer ett inlägg som kanske får flera av er att rysa men kanske vill prova…?!

Det var länge sen jag DRACK ägg… Varför skulle det vara bra för, tänker ni nu hehe? Manligt? De säger det i Thailand att det är manligt att dricka ägg men nu när jag tänker på det så har jag alltid gillat att äta ägg så här. När det kommer till frukost så gör vi Thai inte något större skillnad som i väst gör med frukost, lunch och middag. Vi äter typ mat-mat till frulle oavsett men bröd å sånt har vi också. Thai frukost är sällan tråkig 🙂 Ett inlägg om olika thaifrukost kommer längre fram när jag har tänkt klart 🙂 Så nu…

Khai luak/låk. Det är något som vi thai och säkert våra grannländer äter till frukost när man vill ha ett quick booster och kickstart för dagen. Det sägs vara afrodisiak så. Man kan beställa detta på ett frukostfik tillsammans med friterade bullar och sött thaikaffe med kondenserad mjölk till.

Jag har filmat när jag gjorde mina ägg… men ni vill inte se mig dricka upp det…lite nasty kanske haha. Istället lägger jag också med en film på en halvthai kille som visar ett och annat om det thailändska köket å just om Khai lauk.

Thai löskokta ägg med ljus soja och svartpeppar… Vitpeppar i detta får mg att må illa, alltid…vet inte varför 😛 …Allt slank ner på två slurk typ…

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge