Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Thai kung 87 år och farsdag

Lästid: 1 min

Bättre sent än aldrig… Grattis till alla thaipappor och pappor därute!

image

Igår 5 dec fyllde även thai-nationens fader år, vår thailändska kung fyllde 87 år! Han hyllas världens över där det finns thaifolk. I Thailand har man bestämt att Kungens födelsedag blir farsdag och likaså med Drottningens födelsedag blir morsdag. Lätt att kommer ihåg också. Kan ni tänka er att Sverige skulle ha det så? Hylla den svenska Kungen och Drottningen till landets fader och moder? Hehe…nä.

image

De flesta thai älskar kungen. I Thailand pratar man bara bra om Kungen… och kunga familjen för den delen. Jag kan inte heller komma på något att säga illa om honom, det är sant eftersom jag är inte super intresserad av deras eller kungahusets privata å man vet inte så mycket om de bakom slottets murar.

Sedan är det förbjudit att prata illa och öppet om det thailändska Kungahuset. Det är straffbart med 15 års fängelse har jag kollat upp.

image

Bild: Wikipedia

Kung Bhumibol (som egentligen uttalas Phumiphol) kröntes 1950 när han var 18 år gammal och blev den nionde kungen i Rama-dynastin och monarkin. Han har regerat i över 60 år och det är världsrekord!

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge