Bättre sent än aldrig… Grattis till alla thaipappor och pappor därute!

image

Igår 5 dec fyllde även thai-nationens fader år, vår thailändska kung fyllde 87 år! Han hyllas världens över där det finns thaifolk. I Thailand har man bestämt att Kungens födelsedag blir farsdag och likaså med Drottningens födelsedag blir morsdag. Lätt att kommer ihåg också. Kan ni tänka er att Sverige skulle ha det så? Hylla den svenska Kungen och Drottningen till landets fader och moder? Hehe…nä.

image

De flesta thai älskar kungen. I Thailand pratar man bara bra om Kungen… och kunga familjen för den delen. Jag kan inte heller komma på något att säga illa om honom, det är sant eftersom jag är inte super intresserad av deras eller kungahusets privata å man vet inte så mycket om de bakom slottets murar.

Sedan är det förbjudit att prata illa och öppet om det thailändska Kungahuset. Det är straffbart med 15 års fängelse har jag kollat upp.

image

Bild: Wikipedia

Kung Bhumibol (som egentligen uttalas Phumiphol) kröntes 1950 när han var 18 år gammal och blev den nionde kungen i Rama-dynastin och monarkin. Han har regerat i över 60 år och det är världsrekord!