Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Thai Hot & Spicy Sås

Lästid: 2 min

När mannen var på pokerkväll förra lördag med killarna så fick jag passa på att äta en bunt koriander själv haha!

Det är det trista med att vara ihop med någon som inte gillar koriander och inte heller försöker lära sig äta denna parfymerad ört. Många gånger har jag bytt ut koriander mot persilja men persilja är ju också parfymerad och det är ingen ört som jag växte upp med. Visst att teorin säger, växer man inte upp med koriander så kan det bli svårt att tycka om.

Det kan funka att byta ut koriander mot persilja men nej, om det ska vara riktigt så går det fettdet inte att ersätta koriander mot annat. Det blir inte samma effekt. Ceviche utan koriander? Laab utan koriander?

Thai hot & Spicy sås till kyckling och seafood, gärna grillad

Så förra lördag blev det ett nät blåmusslor. Jag bara ångkokade i stekpannan i två omgångar då 1 kg inte fick plats och jag ville att alla blåmusslorna skulle öppna sig. Jag orkade inte ta fram ångkokaren. När jag ska äta själv så är jag lite “slarvig” vetja men jag är extra noga när andra ska äta med oss. Än så länge har jag inte matförgiftat mig själv eller någon annan. Sedan är vissa maträtter lite så att man vet att man kommer få spendera lite tid på toa efter haha!

Här kommer en av många heta thai dippsåser. Den här som funkar till kyckling och seafood.

Thai Hot & Spicy sås
1 bunt Koriander, stjälk och blad
1-2 rot av koriander
1-10 st Chilifrukter, Birdeye röda/gröna
2 klyftor Vitlök, skala
1 saft av lime/Citron
1 kaka Palmsocker (alt. 2 msk)
Fisksås

Du behöver: Mortel, blender eller stavmixer.

Jepp så många chili hade jag 🙂


Mortla samman korianderrot, vitlök och chili. Tillsätt palmsocker och mortla mer. Smaksätt med lime och fisksås. Skär korianderstjälkar fin och blanda i, toppa med bladen.

Eller mixa allting inkl. korianderstjälkar. Toppa med bladen vid serveringen.
Kom ihåg att alltid smaka av och hitta dina smaker!

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge