Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Testfamilj för Liseberg!

Lästid: 4 min

I söndags genomförde vår familj ett superkul uppdrag. Vi fick vara testfamilj Liseberg!

Vi valde en “grön dag” som vi kollade ut enl. Lisebergs kalender. Vi synkade med På Smällen – Emmas familj och det blev ju genast roligare då barnen lekte jättebra ihop. Jo, det här med “gröna dagar”, det var en rekommendation som man kan titta i Lisebergs kalender. Man har beräknat att det skulle vara mindre besökare och/eller kortare kötider när det är en grön dag MEN det var inte i söndags. Många trotsade det gråa vädret. Det var rätt mycket folk, dock inte jobbigt mycket som det kan vara.

Vårt uppdrag var i alla fall att testa främst Kaninlandet och betygsätta allt vi ville från 1 – 5. På bilden har vi hämtat ut en goodiebag med en vattenflaska som vi kan fylla, kaninöron som Tilda vägrade ha på sig och kaninnallen som hon ville inte sluta sig ifrån plus en extra överraskning! Vi förväntade oss inget mer än spadarna som vi skulle springa runt och betygsätta 🙂

FARFARS BILAR – betyg 4

image

Det första Tilda och pappa Måns testade var Farfars bilar. Det blev en 4 då Tilda verkade nöjd och ville åka mer.

image

Tilda har tagit körkort före mig hehe

JÄRNVÄGSRESTAURANGEN – Betyg 4

image

Efter att Emmas, Jair och Lucas har anslutat med oss så gick vi till Järnvägsrestaurangen för lunch. Det är en av Lisebergs flera tema restauranger och Järnvägsrestaurangen är populär bland barnfamiljer. Här körde vi en långsittning i säkert 1,5 tim med 3-rätters lunch! Jag valde en plocktallrik, kalventrecôte och creme brûlée. Tilda fick vitlöksbröd och köttbullar och glass. Måns åt nästan som jag men hade skagenröra som förrätt. Maten var bra och vi förväntade inte oss en supergourmet lunch men vi fick vänta ganska länge på varmrätten, kan vara att vi inte tog hambugare. Servicen var också bra och tillmötesgående plus vi var lite frågvisa 🙂 Vi ger Järnvägsrestaurangen en 4 i betyg.

HÖGSPÄNNINGEN – betyg 3

image

Här körde vi två gånger med Tilda, en gång med pappa och andra gången var alla med. Tilda är 90 cm och det var precis så att hon fick åka. Jag tror Tilda tyckte att det var spännande att komma upp på höga höjder.

FLYGIS – betyg 3

image

Det var lite mer fart på Flygis. Först var det lugnt men vid svängningarna så var det extra fart, ryck och surr-ljud. Tilda blev mer rädd och ledsen vid varje svängning för att hon var ovan. N är åkturen slutade så var det som inget hade hänt och hon ville inte lämna området. Sedan pratade hon om “åka flygplan, måste flyga”….hehe.

FLYGANDE ELEFANTEN – betyg 4

imageDet såg ut att mamma hade roligast på Flygande elefanten haha. Här satt Tilda lugn och tittade när jag tryckte på den svarta knappen framför oss för att få elefanten att flyga högre å högre. Tilda kollade mest efter pappa som tog bilderna. Å så blev hon ledsen igen när hon var tvungen att hoppa av.

KANINRESAN – betyg 4

image

Det var roligt på Kaninresan. Här åkte vi i en kanal genom kaninernas trädgårdar och hus. Tilda ville sitta i passa knän och titta. Hon var lite trött men ändå nyfiken och pratade om kaninerna.

KANINBANAN – betyg 4

image

Här var vi på högre höjd igen och åkte runt Kaninlandet. Tilda ville sitta med pappa och titta ut.

RABALDER – betyg 2

image

Då var det fart igen och Tilda åkte med pappa. Tror att hon blev mest rädd när det gick för fort. Det är nog mycket roligare för större barn som uppskattar en fartfylld resa 🙂 Tilda valde att ge en 2.a i betyg.

SAGOSLOTTET & DRAKBÅTARNA – betyg 3 resp. 2imageSagoslottet: Det var trevligt att åka in i Sagoslottet och tittade på alla glasmontrar med princessor och olika sagor. Tilda pratade en hel del så hon tyckte nog att det var kul och ville sitta kvar när åkturen var slut. Jag tyckte att det gick lite fort så man hinner inte prata så mycket med Tilda om olika sagor å man vara svischade lite förbi.

Drakbåtarna: man åkte bara runt och runt i en båt men Tilda verkade nöjd.

BUSSHÅLLPLATSEN – betyg 5

image

Detta tyckte nog de flesta yngre barnen är roligast och får utforska kaninhuset. Tilda ville absolut inte gå därifrån. När kaninerna kom ut då sprang Tilda fram och kramade två av kaninerna flera gånger. En kvinnlig ordningsvakt var med som såg till att alla barnen inte översvärmade kaninerna. Vi hade pratat om att träffa kaninerna hela den morgon och när Tilda såg kaninerna så var det lyckorus. När 5 – 6 st kaniner kom ut från huset sprang Tilda efter dem. Lycklig tjej.

SAMMANFATTNING

Vi ger Liseberg en självklar 5:a i sin helhet som nöjespark. Ett stort plus för Kaninlandet för de yngre barnen. Dock får inte alla åka på alla barnattraktioner om man är under 90 cm. Vi mäte Tilda i Gästservicen och fick ett armband med hennes längd och ändå mätes hon en extra gång vid vissa attraktioner, för att vara på säkra sidan. Servicen var mycket bra och parken var välskött. Personalen var duktiga och visste de inte något så tog de reda på det.

5 TIPS!

 • Tips 1: Mät barnen på Gästservice. Då får barnen ett band på armen som visar precis vilken längdgräns som gäller och på det viset slipper ni onödiga mätningar vid attraktionerna. (Ibland gör de extra kontroll)
 • Tips 2: Ladda mobilen gratis hos Gästservice i vår nya mobilladdare – ta med din egen laddare och fyll på.
 • Tips 3: Ha med egen vattenflaska och fyll på i våra vattenstationer under dagen – särskilt varma dagar kan detta vara en bra idé.
 • Tips 4: Ta gärna en kik på Fröken Ellen – där doppas de egna praliner. Här kan man få smakprover 😉
 • Tips 5: ta med ett barnvagnslås om man har med en barnvagn, då slipper en stå och vakta

TACK TILL LISEBERG FÖR EN FANTASTISK DAG OCH BÄSTA BLOGGUPPDRAG! 

 

Bild: På Smällen – Emma

 

 

En kommentar om “Testfamilj för Liseberg!

 1. ท่าทางเจ้าตัวเล็กนี่สนุกสนานมากๆเลย คงชอบจริงๆ

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge