Inlägget om Eat Smart Shirataki nudlar presenteras
i samarbete med
Svensk Hälsokost

Jag är en noodle-lover! Jag kan äta nudlar till dygnets alla måltider, alla dagar. Jag måste ha en dos nudlar någon gång i veckan. Detta är mitt beroende som ingen kan avvänja mig från haha! Men Shirataki nudlar? Det har jag aldrig testat förrän nu, i samarbete med Svensk Hälsokost testar jag Eat Smart Shirataki nudlar!

shirataki nudlar -1

Eat Smart Shirataki Nudlar

Jag har sett Shirataki nudlar i matbutiker men har aldrig köpt, bara känt och klämt liksom. De nudlarna som jag har sett är vita och påminner om risnudlar men de ligger i vatten eller något vätska. Eat Smart Shirataki nudlar ser ut som pasta eller äggnudlar då den har en ljusgul färg.

Kalorisnål, glutenfri & lätt att tillaga!

Eat Smart Shirataki Nudlar innehåller endast 14 kalorier och är helt fria från fett och kolhydrater. Men jag håller inte på med något diet och bantar absolut inte. Mina barn ville också äta det jag äter och jag lovar att de två delade på ett paket utan problem och glufsade i sig med aptit!

shirataki nudlar -5

Barnens Shiratakinudlar med köttbullar, blandade med lite olja och buljongpulver för smak.

Info: Svenska Hälsokost
”Svensk Hälsokost lanserar helt nya Shirataki nudlar under varumärket Eat Smart. Glutenfria, fettfria och lättlagade. Eat Smart Shirataki Nudlar är ett utmärkt alternativ till kolhydrater för den som vill gå ner i, eller behålla sin vikt. Passar utmärkt till LCHF, Atkins och andra liknande strikta dieter.
Ingredienser: vatten, konjakmjöl (glukomannan), havrefiber, konsistensgivare (kalciumhydroxid)”

Hur tillagar man Shirataki Nudlar?

Man ska först skölja nudlarna i kallt vatten då vätskan som nudlarna ligger i kan ge en bismak. Nudlarna är nästan smaklösa. Jag har testat att marinera de i min padthaisås innan uppvärmningen men annars så funkade de utmärkt att bara skölja och krama ur vätskan och koka med en liten stunden i soppan. Det var gott med och utan soppa men man får inte vara för mesig med kryddningen, annars är det fritt fram med hur vill tillaga dina shiratakinudlar.

Konsistensen då?

Jo hmm… JAG älskar det. Det är lite svårt att förklara hur de är. Al dente men ändå inte. De faller liksom inte sönder vid uppvärmningen som andra sorters nudlar. Dock upplevde jag att de krympte och trådarna blev smalare. Måns var skeptisk men det får man vara. Barnen gillade som sagt nudlarna också.

Glutenfria nudlar från konjakrot

Jag har ingen aning hur konjaktrot ser ut och har aldrig hört talas om den förrän nu. Shirataki Nudlar från Eat Smart är naturligt fria från gluten då de görs alltså av mjöl från konjakroten, som är en örtliknande växt från Japan och det är själva roten man använder. Konjakroten är rik på kostfibrer och expanderar därför i magen vilket ger en långvarig känsla av mättnad, läste jag mig till. Konjakroten innehåller till största del vatten och glukomannan vilket gör att shiratakinudlarna har ett lågt innehåll av kalorier. Där ser man 🙂

Glukomannen konjaktrot

Konjakrot eller Glukomannen – Lösligt fiber med många effekter Glukomannan är en naturlig växtfiber som flitigt används i kosttillskott för viktkontroll. Fibret har positiva effekter för vår allmänna hälsa och kan vara oss behjälplig under en lågkaloridiet.

Tips på hur du äter Eat Smart Shirataki nudlar?

Jo, hel ärligt så tyckte jag att de var jättegoda, så goda att jag skulle äta slut på de 10 paketen så jag skulle inte ha något kvar att testa med olika recept som jag hade tänkt mig! Tilda ville också ha och det står att det är 2 portioner, barn portioner enl. mig men jag förstår att om man håller på med diet så vill man äta en mindre portion. För mig som är en nudelätare och älskar nudlar så är det en normalportion hehe. Å andra sidan så tillsätter man andra ingredienser som grönsaker och protein så kan jag inte klaga på att det är 2 små portioner.

shirataki nudlar -10

Shirataki nudlar i rödcurry med kyckling, bambuskott, paprika & babyspenat (recept: Rödcurry fläsk och bambuskott, barnversion)

shirataki nudlar -11

Shirataki nudlar Padthai

shirataki nudlar -12

Shirataki Tomyam! (En hot & spicy ramenstyle)

shirataki nudlar -13

Shirataki Beef Noodle med shitakesvamp

Pris?

Ett paket kostar 25kr/st. Nu tänker du oj! Ett paket snabbnudlar kostar ju ca 5-10kr beror på märke. MEN det är ju helt olika typ av nudlar och innehåll. Shirataki nudlar är lite av en färskvara, ett val och livsstil som du väljer. För oss så kan det bli en dyrvana då Tilda gillar och hon frågar ibland efter dem. Nudlarna finns även i 10 pack, 20 pack och 40 pack.

Slutsats

Nu har jag testat Eat Smart Shirataki nudlar, verkligen testat och jag gillar de från Eat Smart. Jag har inte testat de andra som är vita men det får jag väl göra nu. Jag gillar konsistensen på Eat Smarts och det var mycket lätt att tillaga. Du ska inte vara rädd för att krydda!

Länk: Eat Smart Shirataki Nudlar
//I samarbete med Svensk Hälsokost