Innan julhelgen fick jag hem ett överraskningspaket och det tackar jag verkligen nu för! I paketet innehåll en ögonmask med små pärlor. Jag hann inte testa produkten förrän vi kom hem från Stockholm innan nyårsafton. Jag blev smittad av min mamma som kom hem från Thailand med en rejäl influensa och preggo-jag åkte på nåt slags luftvägs-/bihålinfektion som växlade till och från med en förkylning som fortfarande vägrar ge sig sedan vi åkte hem den 28 dec! En långvarig och mycket irriterande hosta med slem hänger kvar men annars frisk… 

  

  

Här testade jag värma TheraPearl i micro. Instruktionen satt på baksidan av ögonmasken. Jag körde på 800 watt i 20 sek. Masken blev lagom varm och det kändes faktiskt bra och avslappnande skönt när det var som värst med nästäppan och slem i bihålorna. Jag har även lagt ögonmasken i frysen och körde på pannan och över ögonen mot mina svullna ögon! De små pärlorna ska funka ungefär som små frysta ärtor. 

  
”Tilda vill också vara med” tjatade Tilda om när jag ville bara ligga stilla i 15-20 min och kurerade mig. Inte så lyckad när de små är i närheten. 

  
Jag har googlat lite mer och hittat till TheraPearl.com och där finns det mycket mer som ni kan se, dock har de inte kommit till Sverige och finns i USA. Det finns TheraPearl för nacke, rygg, knä, bröst (antar att det är tänkt för de som har gjort bröstoperationer, se på bilden – den lila) och ansikte. De finns även för barn och i rosa.

FAKTA om TheraPearl 

– mångsidig ögonmask med innovativ pärlteknologi

TheraPearl är en ny och helt unik ögonmask från Bausch & Lomb, som är världsledande inom ögonhälsa. Den fungerar såväl kall som varm, är flexibel och formar sig efter ansiktet även då den är fryst. TheraPearl lindrar olika besvär, så som torra eller svullna ögon, nästäppa och huvudvärk. TheraPearl är utvecklad av läkare och en undersökning från Smartson visade att 95% av deltagarna i en testpanel ansåg att masken höll vad den lovade och skulle rekommendera den.

Så funkar tekniken

Ögonmasken innehåller mjuka pärlor med Pearl Technology, pärlor med förmåga att absorbera och avge värme eller kyla. Masken kyls enkelt ner i frys eller värms i mikrovågsugn och håller önskad temperatur i 20 minuter. Den är mjuk och formar sig efter ansiktet även när den är fryst, för optimal komfort och lindring. Masken kan användas om och om igen. Dessutom är TheraPearl fri från BPA, ftalater och latex.

Kall kan TheraPearl ögonmask ge lindring vid t ex: svullna ögon, påsar under ögonen, trötta ögon, huvudvärk/spänningar, allergi, ömhet efter estetiska behandlingar.

Varm kan TheraPearl ögonmask ge lindring vid t ex: torra ögon, förkylning, täppt näsa/bihålebesvär 

Bakgrund: TheraPearl utvecklades av läkarna Carol Baltazar och Gina Dubbé – idén kom från en behandlingsmetod inspirerad av lindringen som en påse frysta ärtor kan ge.

TheraPearl finns på Apoteket Hjärtat, Lloyds apotek, apotea.se m fl. Rekommenderat utpris är 129 kr!

(Sponsrat inlägg i samarbete med TheraPearl/Bausch & Lomb och Mafioso PR)