Jag är med i Addbaby’s testpanelgrupp där alla som har barn 0-4 år kan ansöka om att gå med. Nu har jag fått möjligheten att testa en bbhugme och här passar jag på att lägga upp min recension.

BbHugme är en ny innovativ tre produkter i en dvs. gravidkudde, amningskudde och babynest! Det låter ju hur bra som helst när en och samma produkt är multifunktionell och om man tänker på den ekonomiska aspekten, att man inte behöver köpa tre olika produkter om man nu skulle ha behov av en gravidkudde, amningskudde eller babynest. Du kan få allt i ett!

Nu har jag testat bbhugme i en månad ihop med min familj. Jag är inte gravid längre och har därför testat kudden mer som amningskudde men också ”universal-kudde” i min vardag.


Min första tanke när jag tog ut bbhugme ur den medföljande förvaringsväskan var… Nostalgi! 

Jag hade faktisk en rund avlång kudde när jag växte upp i Thailand. Den kudden kramade jag om varje natt och jag har saknat den lite då och då. Det är ganska vanligt i Asien att man har en sådan kudde hemma och använder den som stödkudde när man sover. Det är hur mysigt som helst att få krama om kudden och framför allt får avlasta benen eller knän. När vi flyttade till Sverige fick min mamma sy ihop fyra stycken avlånga kuddar som alla ville ha. De var raka och kompakta men uppfyllde sin funktion. 


Men bbhugme då? Jo, den är allt annat än en rund raklång kompakt kudde! Den är mycket mjuk och formbar eftersom kudden har väldig små ESP-kulor som kuddstoppning. Det gör att kudden blir lätt att ”puffa till” och det går att anpassa kudden så att den kan ge min kropp och min bebis stöd när jag sitter och ammar. Bbhugme
är kan dock kännas lite stor och otymplig. Det tar lite tid att få in den rätt eftersom alla kroppar är olika. När man har lärt sig hur kudden funkar så är det jättebekvämt.


Man ska knyta bbhugme runt kroppen men det gör jag inte alltid eftersom jag har oftast båda barnen som vill dela kudden. 


Jag använder min bbhugme när jag sitter på soffan även när jag inte ammar. Barnen chillaxa gärna med kudden.


Penny är 3 månader och kan inte sitta själv ännu men hon sitter jättefin med stöd av bbhugme. Vi kan titta och prata med varandra en lång stund. Oftast vill Tilda också vara med och kudden är lång och räcker till båda. Bbhugme
funkar också som babynest. Jag har format den som en liten grop så att Penny ligger stadig. Hon kan inte rulla ännu men jag tror att det blir inte så lätt för henne att rulla ur babynestet med de EPS-kulor i kudden.  


I sängen har jag bbhugme som ryggstöd när jag liggammar och som ben- och knästöd när jag sover. Vi samsover även Penny har en egen babycrib och Tilda har eget rum. När båda barnen har somnat i vår säng brukar jag lägga bbhugme mellan barnen eller som kantstöd eftersom Tilda rör sig mycket i sängen. Det har funkat jättebra och självklart har jag barnen under uppsikt så att bebisen inte kvävs.


Bbhugme är 1,5 meter lång, precis lika lång som jag! Jag kan knyta kudden runt mig när jag sitter upp eftersom kuddöverdrag är längre än själva kudden och mycket elastisk. Bbhugme ska passa de flesta kroppsformer men i början tyckte jag att den var puffig och stor för min kropp. Det går ju att justera kudden om man vill ha den kompaktare eller slappare. 

Jag önskade att jag hade bbhugme när jag var gravid!  Jag har fått knöa ihop täcken och kuddar som stöd för magen och knän. 


Och titta! Även den giftfria silikonringen ”pebbles” funkar som bitring! 

Jag älskar min bbhugme och det gör mina barn med! Men om bbhugme uppfyller funktionen om amningskudde så måste jag säga att den känns inte riktig 100 % som amningskudde men jag är jätteglad att jag kan ha kudden till mycket annat som jag har försökt visa er. En allt-i-ett kudde som följer med i hela bebisen utveckling, från gravid till ammande mamma och när bebisen växer upp. En kudde som du kan använda länge!