Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

TÄVLA med Cupcake Time!

Lästid: 2 min

IMG_2067.JPGWoohoo lördag och tävlingsdag!
Nu har jag en tävling som ALLA kan vara med och tävla i, oavsett om man är en cupcake-superstar, nybörjare eller bara gillar att mumsa.

Denna tävling är i samarbete med Cupcake Time by Heidi i Linné (Göteborg) där jag har varit på brunch och smakat Heidis mini cupcakes som var jättegoda. Cupcake Time erbjuder flera aktiviteteter också som t ex dekorationskurs, bakkurs och provsmakning mm. Cupcake Time är även en av våra sponsorer för Change butiksevent som vi ska ha den 30 okt. Är du mammabloggare i Göteborg så kan du fortfarande göra en intresseanmälan om du vill komma HÄR! . Sista dag är imorgon 19 okt.

*Jag har ändrat på tävlingsregler lite så det är bara att svara på EN fråga! Personligen gillar jag inte heller att motivere i en tävling 😀

I denna tävling man kan vinna ett bak-kit precis som på bilden nedan. Vi kör allt i rosa då det är “rosa-månad” och för att hylla Rosa Bandet. Bak-kitet består av 1 x muffinsplåt, 2 x strössel, 1 x spritpåse och cupcakeformar. Värde på detta är ca 400 kr 🙂

IMG_2075.PNG
Nu kommer vi till tävlingregler och det är busenkelt!
ALLA kan vara med!

1. Lämna en kommentar genom att svara på en fråga:
– Var har du ätit din godaste cupcake?
Hos dig, mormor, ett fik, New York, aldrig ätit osv… Berätta gärna och beskriv t ex smak, frosting, fylling etc. 🙂

(Ej obligatoriskt:
2. GILLA & DELA/re-gram min Tävlingsbild på Instagram #thaimorsan #cupcaketimegbg
3. FÖLJ @thaimorsan.nu & @cupcaketimegbg på Instagram)

Sista dag att tävla är FREDAG 31 okt kl.12.00.
Vinnaren utses kort därefter. Vinnare publiceras i bloggen och Instagram så håll gärna koll.

So Cupcakes? Jag antar att alla här vet vad cupcakes är. Cupcakes är ju muffins fast mindre. De har topping eller frosting som det heter och man kan även ha fyllning av olika smaker. Många smak-överaskningar i en liten cupcakes kan det vara. Tema och dekorationer på de är ju oändliga. Det kan vara lite pysslig men med lite träning så kan vem som helst göra läckra cupcakes tror jag

Jag vill passa på och berätta om mitt bak-minne… (Haha det lät rolig). Jag har säkert redan berättat detta men jag kör det igen! När jag kom till Sverige som 12-åring och lärt mig läsa recept på svenska så bakade jag för första gången och det var MUFFINS å det blev flera gånger i veckan för jag tyckte det var så kul. “Pappa” blev svettig då elräkningen gick upp markant men ugnen klarade sig. Jag var en fena på att baka och gjorde kärleksrutor, tortillabröd, pizzor, biskvier…ja jag hade ett häfte med recept från Arma eller nåt och jag baka det mesta som man kunde göra men mest chokladmuffins. Jag åt inte mycket själv men vi hade ofta gäster med massa barn hos oss. Sedan fick jag nog av muffins och inte ätit eller bakat de på säkert 20 år! Byte muffins mot killar… Nu har jag börjat äta muffins igen och även bakat cupcakes.

Print Friendly, PDF & Email

29 kommentarer om “TÄVLA med Cupcake Time!

 1. Måste varit på ett fik, chockladbotten med vanilj frosting. Det var yummie! ♡

 2. Hejsan!
  Mitt bästa cupcake-minne måste nog vara på min födelsedag förra året. En av mina vänner hade köpt en cupcake på väg till skolan till mig och Gud så god den var! Det var helt vanlig botten (så som man brukar göra lixom haha) men frostingen var så sjukt god att jag inte ville att den skulle ta slut. Efter skolan den dagen försökte jag baka nå liknande cupcakes och dem vart goda men inte så goda som den jag fick. Dem har tyvärr slutat sålt dem på just det bageriet, vilket är väldigt synd. Jag har inte hittat eller lyckats få till en sådan frosting sedan dess.
  Det lät lite sorgligt haha.

  Tack för en fin blogg.
  Kram!

 3. På Espresso house – deras blåbärscupcake är inte av denna värld! Jag glömmer aldrig första gången jag åt den.

 4. Åh vilken drömvinst för en som älskar att baka och älskar ROSA 🙂 När jag gör cupcakes till sonens kalas så blir de ju blå…..så en anledning att baka rosa 😉 Hihi… Är ärlig och tycker mina cupcakes är godast 🙂 Älskar när de är kladdiga 🙂 Annars Sthlm Cupecakes som har mini-cupecakes 🙂

  Håller tummarna.

  Kram Lina

 5. Åh jag minns fortfarande de fantastiska cupcakes som jag brukade få av min barnvakt familj när jag bodde i USA på 90-talet. Mamman i familjen gjorde någon form av kladdkakacupcakes som smälte i munnen med en vitchoklad frosting som var to die for. Har inte ätit så goda sedan dess. Hon var helt enkelt bäst. Följer som @thelifeofrosengren

  1. Mmmm mud cupcakes? Vad kul att du kommer ihåg det. Tack för att du delade med dig. Nu vill man ju prova baka dem!

 6. Hej!
  Jag gillar, delar och följer på instagram, malinsvenskbjorck.

  Har inte ätit så många cupcakes från olika ställen, men älskar att baka såna!
  Så den godaste är nog en jag gjort själv.

  En mini cupcake med vaniljsmak och en liten Polly ahlgrens bilar smak, i mitten. Sen var det en topping gjord på grädde och ahlgrens bilar. Lite strössel i pastellfärger uppepå. Mums!

  Ha en härlig höst!
  Mvh Malin

 7. Inte bara en bästa utan ALLA cupcakes mina barn (7 & 11 år) gör hemma! De smakar som bäst när de överraskar sin mamma ♡

 8. Hej! Jag åt de godaste cupcaken min farmor försökte baka. Hon ville baka något till oss barnbarn och då hon sett oss äta en kaka i små formar ville hon göra de till oss. Hon visste inte riktigt vad det var och hade inte heller något recept (hon kan knappt läsa), men hon gick ut och köpte formar och började vispa ihop en del ingredienser till en smet. De vart lite torra och tråkiga men vi åt upp alla bara för att det var så gulligt av henne att hon försökte och hon var så stolt när hon kom ut med de till oss. Men annars älskar jag saftiga citronmuffin, sånna som espresso house hade förr. 🙂

 9. Godaste cupcaken gjorde nog syrran en gång. Det var en chokladmuffins med hallonfrosting och så va den dekorerad med jättefina vita blommor 🙂 Riktigt smaskigt 🙂 Ha en trevlig söndag 🙂

 10. Den godaste cupcake jag har ätit är faktiskt en jag bakat själv! Här uppe i norr finns ju inte så många ställen att gå till för att äta annat än fabriksbakat.
  Cupcaken gjorde jag dom en saftig chokladmuffins. Gröpte ur den och fyllde m karamelliserad mjölk, bananskivor på det och spritsade grädde , sen hyvlad mjölkchoklad. Yummi, var sen över till grannen med en plåt och dom ville genast ha receptet!
  Kram å ha en fin söndag

 11. Pingback: CUPCAKE TIME BY HEIDI – 31/10 | BLOGGTÄVLINGAR
 12. Godaste jag ätit är en jag bakat själv, choklad cupcake men cream cheese frosting 😀 Älskar att baka och köper sällan fika. Följer dig på instagram som ella_wikstrom

 13. Ska jag vara ärlig så har jag aldrig ätit cupcakes 🙁
  Jag älskar och baka & fixa och detta kit hade vart perfekt inför min födelsedag så jag kan få smaka mina första cupcakes som förmodligen blir mumsiga 🙂

 14. Vilket kanon pris, jag är absolut med och tävlar 🙂

  Och den absolut godaste cupcaken jag har ätit i hela mitt liv
  var hos min vän i Stockholm som hade bakat så himla goda cupcakes.
  Det var Choklad cupecakes med Toblerone fluff och toppat med Hallonfrosting.
  MUMS!

  Kram // Millah
  millahoman@hotmail.com

 15. Hej jag vill gärna vara med i denna tävling 🙂

  Min godaste cupcake åt jag i Stockholm på ett café. Den smakade morotskaka och hade en vacker glasyr ovanpå som var lite syrlig. Den va jätte god och lagom stor. Vill gärna baka mina egna cupcakes med detta fina paket som man kan vinna!

  Ha en fin dag :)/ Johanna

 16. Den godaste cupcaken åt vi faktiskt igår! 🙂
  Dottern ville ha “spök-fika” när vi skulle få besök av vänner vi träffar alltför sällan.
  Svärmor hade gett oss fina halloweenformar från IKEA i present lagom till höstlovet.
  Så, vi gjorde små morotscupcakes med grön glasyr och toppade med marsipanspöken.
  Muffinsarna var galet saftiga och så goda ihop med den söta glasyren!
  Och otroligt gulliga såklart med mina och dotterns små spöken på 😉
  (Kompisarna var lite imponerade, fast de hade med sig en jättegod kladdkaka med vaniljgrädde så de stod högt i kurs hos mig vill jag lova 😀 )

  Nu hoppas vi på tur så vi kan baka ihop nåt rosa till dotterns födelsedag i december ♥

 17. Jag har ätit min godaste cupcake hemma hos mig själv faktiskt, jag älskar att baka dem! 🙂 jag gjorde nu när kag fyllde år vanilj/vitvhoklad cupcakes med en kokos smörkräm som jag spritsade rosor på cupcakesen med! 😀 såå goda!

 18. Hej!
  Jätte fin blogg & trevligt att du också är från Göteborg, me too 😉
  Och måste säga att detta va en himla fin tävling, färgerna (älskar rosa) & allt du lottar ut! Kul! Verkligen en höst tävling! Nu när man är mest inne & vill baka, pyssla 🙂 Jag älskar att baka!! Men just cupcakes e väl inte direkt det jag gör mest, men skulle gärna vilja göra de oftare! har bara testat 3-4 ggr! Och de va jätte goda. Så måste nog säga att mina cupcaces är de godaste 🙂 gjorde chokladmuffins med vaniljfrosting, enkelt & gott! Och väldigt fina, gjorde frostingen blå då de va till min sons födelsedag!

  Nu får jag ju chansen här att vinna ett kut så hoppas att jag får återkomma (om jag vinner) med hur mina blir framöver 🙂

  Jag kommer följa dig på instagram (där heter jag izzadora031)
  kommer även dela denna tävling till min blogg 🙂
  http://www.izzadora.blogg.se

  Nu håller jag tummarna!!! Kram

 19. Hos mig, jag gillar att baka och förra julen gjorde jag cupcakes med pepparkakssmak och lingonfrosting till tjejerna i mammagruppen. Mycket uppskattat. Tänkte försöka mig på det i år också 🙂

 20. Fick tänka en liten stund, men minnet friskades snabbt upp! Den absolut godaste cupcaken jag ätit är hemma hos en väninna, Bella heter hon är är fantastiskt duktiga på att pyssla i köket. Cupcaken var en choklad muffins i botten (lite liknande kladdkaka) och den var alldeles kall. Frostingen på den var ett fint lager av någon form av fluffig nougatkräm. Helt underbart god!

 21. Jag aldrig ätit en cupcake! Ser alla läckra cupcakes i bloggar och recept, men allt jag kan baka är torra muffins.

 22. Bästa cupcaken ever har jag ätit i London. Minns inte var det var eller namnet men det var gudomligt gott 🙂 En vitchoklad frosting med lite strössel på. Enkelt men snyggt! Gillar dig på facebook och följer på Instagram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge