Idag ska båda barnen tillbaka till förskolan och jag hoppas Penny kommer till ro lite när Tilda också är där även de inte är på samma avdelning.

Inskolningen tog lång tid och vi har fått apdyr räkning för just Penny för JAG hade inte fastställt hennes tider pga inskolning som sträckte sig över 3 veckor. Förra veckan var det på riktig och då vägrade hon lämna barnvagnen plus att hon fick ledig på onsdagen. Hon ville varken äta eller dricka nåt på förskolan.

Så jag lämnade kvar barnvagnen på förskolan på torsdag och jag hämtade henne med cykel.

Fredag fick hon åka på cykel och var jätteglad men sedan när vi var framme på förskolan var hon ju tvungen att gå in på gården. När vi passerade barnvagnsrummet och dörren var öppen så såg hon sin vagn. Hon försökte visa mig var barnvagnen var, ropade ”vajn, vajn” och ville ha… men jag fortsatte gå mot pedagogen som satt i sandlådan med några småttingar.

Då sade jag hejdå, kramade om henne och sa som jag brukar ”vi ses snart, mamma kommer hämta sen. Penny stod stilla, kliade sig i ögonen och smågrät med lite tårar… hon grät tyst den här gången jämför med de andra gångerna där hon var nästan otröstlig.

Sedan var hon i famnen på pedagogen. Nör jag hämtade så rapporterade de att det gick mycket bättre idag och bra att jag gjorde så med barnvagnen. Så Penny var tvungen att gå och hon ville vara med och leka. När jag kom så blev hon sig själv igen och pratade mer direkt. Frågade om hon ville gå hem, då ropade hon ”hejm!” och vinkade hejdå.

Jag är inte blödig av mig och tycker inte att det är jobbigt att lämna barnen och gå ifrån. Det måste göras liksom. Penny har separationsångest och Tilda har fortfarande och blir mest blyg inför alla när hon kommer. Det är tillräckligt med att de två vill aldrig sova själv och måste hålla om min arm. När Tilda kommer tillbaka så kommer jag inte få ha några armar kvar…

Tycker du att det jobbigt att lämna ditt/dina barn på förskolan? Hur gör du när ditt barn vägrar gå till förskolan?