Tilda var hos tandläkarn igår som hon hade sett fram emot. Att hon skulle få visa upp sina tänder och (mamma fick) berätta att hon hade tappat tre tänder och en sitter lös.

De andra gångerna vi var hos tandis så gapade hon inte alls eller bara lite och ville sitta på mig som fåtölj på tandläkarstolen. Den här gången visade hon Penny som också ville följa med, att det inte var så farligt. Penny var riktig nyfiken och satt i mitt knä och kollade. Tilda hoppade upp på stolen och gjorde allt som tandläkarn sa. Hon gapade riktig stort och hela tiden så jag sa till att hon skulle gapa när tandläkarn vill det.

Det som var nytt var när tandis rotade runt och kollade med verktyget men läskigast var nog när de skulle ta en röntgenbild och stoppade in plastbiten i munnen, då såg hon lite ledsen ut men tur att det gick över fort.

Det är mirakulöst att våra barn inte har några hål i tänderna! De har fina tänder med tanken på att de får äta det mesta, lördagsgodis (som Penny är duktig på att leta upp, gömma och tjuväta andra dagar), fikabröd, juice och glass. Dock inte varje dag men de är duktiga på att tigga och tjata.

Och mamma får alltid borsta tänderna på dem, sällan pappa fast han vill också. Vi får hjälpa och fortsätta borsta tänder på barnen många år till sa tandis men det är bra de får borsta själva också för att få in motoriken.

Det hon såg mest fram emot var nog skattkistan som hon fick välja en sak ur. Det var lite svårt haha men hon valde en liten elefantfigur. Penny tog en glittrig ödla sist.

Nästa tabdläkarbesök blir det om 2 år.