Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Tanddoktor får inte borra

Lästid: 1 min

Idag kl.13:20 väntar ett TANDLÄKARBESÖK och det är andra gången Tilda ska till tandläkaren.

När vi kom hem från Thailand och då maj 2014 så fick vi kallelse att gå på en tandrådgivning. Tandläkaren kollade lite på Tildas tänder (vilket var inte helt lätt) och visade hur man skulle borsta tänderna på de små och det var SÅKLART “ajja bajja inget välling på natten” redan då… Tandläkaren var bara tvungen att ta fram pekpinnen.

Tilda kan redan säga “tandläkaje” eller “tanddoktor”. Innan hon somnade igår sa hon “tandläkajen får inte borra tänderna på Tilda”…hehe. Så jag förberedde Tilda med vad jag tror tandläkaren kommer att göra som t ex “Tilda måste gapa och visa tänderna så att tandläkaren ser om Tilda har tandtroll! Tilda måste borsta tänderna för tandläkaren gillar inte tandtroll”…och hon upprepade min ord “nääääh tandläkajen gillar inte tandtroll, tandläkajen borra Tildas tänder, han får inte!” (Hon säger “han” om alla).

Throw back bilder från över ett år sedan, då var det lite kul att borsta tänderna men oftast var det mycket gråt och jagande runt lägenheten, även nu …

Igår kväll gick det hur smidigt som helst att få Tilda att borsta tänderna med sin eltandborsta. Vi borstade tillsammans framför den stora spegeln och hon ville t o m att jag skulke dra en omgång på hennes tänder efter att hon var klar!

Det funkar med den här tösen att hela tiden förklara och prata om vad som kommer att hända för KONSEKVENSER. Och hon är inte ens tre år 😊

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Tanddoktor får inte borra

 1. Emma - På Smällen igen! skriver:

  Nämen oj vilken skillnad! Jag har tagit upp välling på natten med två olika barntandläkare och då hade jag inställningen att det var jättedåligt att vi gav välling på natten. Men tandläkarna tyckte vi gjorde alldeles för stor grej av det och oroade oss i onödan och sa att det absolut inte skadade tänderna med sockerfri välling på natten! Vad är det för tandläkare du har träffat?

  1. Det var Folktandvården Kvillebäcken. Idag var vi på Lundby och det var jättebra fast jag tyckte att det var lite kort visit. Jag var bombsäker på dig Tilda skulle ha hål i tänderna för jag tyckte att jag såg hål men Tilda klarade sig och dom sa att hon hade jättefina tänder. Jag blev jätteförvånad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge