Idag kl.13:20 väntar ett TANDLÄKARBESÖK och det är andra gången Tilda ska till tandläkaren.

När vi kom hem från Thailand och då maj 2014 så fick vi kallelse att gå på en tandrådgivning. Tandläkaren kollade lite på Tildas tänder (vilket var inte helt lätt) och visade hur man skulle borsta tänderna på de små och det var SÅKLART ”ajja bajja inget välling på natten” redan då… Tandläkaren var bara tvungen att ta fram pekpinnen.

Tilda kan redan säga ”tandläkaje” eller ”tanddoktor”. Innan hon somnade igår sa hon ”tandläkajen får inte borra tänderna på Tilda”…hehe. Så jag förberedde Tilda med vad jag tror tandläkaren kommer att göra som t ex ”Tilda måste gapa och visa tänderna så att tandläkaren ser om Tilda har tandtroll! Tilda måste borsta tänderna för tandläkaren gillar inte tandtroll”…och hon upprepade min ord ”nääääh tandläkajen gillar inte tandtroll, tandläkajen borra Tildas tänder, han får inte!” (Hon säger ”han” om alla).

Throw back bilder från över ett år sedan, då var det lite kul att borsta tänderna men oftast var det mycket gråt och jagande runt lägenheten, även nu …

Igår kväll gick det hur smidigt som helst att få Tilda att borsta tänderna med sin eltandborsta. Vi borstade tillsammans framför den stora spegeln och hon ville t o m att jag skulke dra en omgång på hennes tänder efter att hon var klar!

Det funkar med den här tösen att hela tiden förklara och prata om vad som kommer att hända för KONSEKVENSER. Och hon är inte ens tre år 😊