Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Svensk man hittad död i Bangkok – saknar du någon?

Lästid: 2 min

I morse postade min bror som bor i Thailand på sin Facebook om en svensk man har hittat död/hängd i en övergiven (condo) bostadbyggnad med 49 våningar i Bangkok.

Det har varit het i thailändska media och man hade hittat hans körkort och 2 kreditkort. En fotograf hade hittat mannen på våning 43. Mannen har idenifirerat som svensk runt 30-35 år. Man har publicerat hela hans namn med bild från körkortet.

Om någon kunde kontakta hans familj löd min brors fråga. Alla vill hjälpa till.

image

Bild: Kapook.com

Thailändska media är inte heller nådiga. De lägger ut ALLTING! Även bilder på liket… Jag satt igång och googlade, hittade info på Merinfo.se och när jag satt där med alla info jag trodde var rätt så tänkte jag…. Borde det här komma från mig? Tänk om det inte är rätt person eller familj jag kontaktar. Hur berättar man för en familj att deras son/bror kanske har hängt sig?

Vi har ju 3 jurister i familjen. Tipset var att kontakta konsulär jourhavande. Innan jag gjorde det ringde jag polisen. De var inte mycket till hjälp. De sade att det var UDs och den svenska ambassaden i Bangkoks sak. Efter att har pratat med 2 kvinnliga poliser och jag sade att jag satt ju med alla uppgifter framför mig plus att jag översatt nyhetstexten från en thai online tidning för dem. Det gick ju sådär. Hallå där!

Jag kontaktade konsulär jourhavande i Stockholm. Det var en kvinna som svarade direkt efter 1 ringsignal. Vi pratade lugn. Hon hade inte hört något alls och tog alla uppgifterna och ville skynda sig ringa till Svenska ambassaden… innan media får fatt på detta, sade hon.

Jag kan säga att jag kunde inte släppa detta. Jag har kollat upp, jämfört bilder på personen på Facebook och och körkorts bilden å ja…. jag har sett likbilder på offret. Hemska bilder! Mannen hade förmodligen hängt där i en vecka och var uppsvullen på gränsen till att explodera. Hemskt! Förlåt men de bilder har gjutit fast i ögonen på mig.

Jag kan skicka ett sms till de nummer jag har hittat, som jag tror är hans anhöriga på samma adress. Jag skulle då fråga om de har hört något från den här mannen vid de namnen enl. hans körkort. Jag skulle ställa följfrågor bara för att kontrollera att jag har verkligen kommit rätt. Och inte orsaka kalabalik en mörk lördagskväll som denna… Ännu mörkare för hans familj. Men jag gör inte det.

Jag låter UD och den Svenska ambassaden ta det. De kontaktar i sin tur polisen i Sverige. Hur berättar man om sånt för de anhöriga liksom?

Jag har i alla fall gjort dagens god gärning. Jag har satt igång undersökning om den döda mannen och informerade UD.

Bangkokpost har lagt upp nyheten på engelskap senare idag, utan att publicera den dödes namn.

Swede found dead in high-rise | Bangkok Post: news

 

Uppdatering 7 dec kl.00:30: Anhöriga är underrättade

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer om “Svensk man hittad död i Bangkok – saknar du någon?

  1. Man skulle ju helst få höra det innan allt kommer i tv och tidningar. Kan tänka mig att man inte kommer att tro sina öron o ögon om man får reda på det viset. Sen skulle man ringa runt i panik och oro för att få bekräfta på att det verkligen är sina nära o kära som har gått bort med en viss förhoppning på att det inte är sant. Det är bra det du gjorde.

    1. Tack bro’! Mycket om det här i thai social media pga bilderna som delades men inget om svensk 70-åringen som blev nedsparkad till döds i Hua Hin samma dag eller vart det var…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge