Svensk Fågel & Gula Pippin (Sponsrad video)

Lästid: 1 min

Äter du ofta kyckling eller kalkon? Hos oss blir det kyckling till middag minst en gång i veckan. Vi köper oftast färska kycklingar, gärna en hel kyckling som jag styckar ut delarna själv och Måns har öven lärt sig glra det också. På helger så äter vi gärna buffolo hot wings (kycklingvingar) som vi friterar och blanda sedan i en hot sauce eller teriyakisås. Till kyckling blir det ris eller sticky rice och sallad. Jag har aldrig gillat inälvsmat men jag har ätit kycklinghjärta och kommer absolut äta mer av.

När jag handlar så kollar jag efter ursprungslandet på produkten och just kyckling vill jag gärna att det ska komma från Sverige OCH är slaktade i Sverige! Jag tittar oftast efter Svensk Fågel och Gula Pippin-märket. Det har nu blivit en vana. Det är för att vara säker att vi får bra kvalitet på kyckling vi äter.

 

 

Svensk Fågel är branschorganisationen som representerar hela kedjan, från kycklingbönder, avelsidkare, kläckeriföretag, uppfödare, slakteriföretag till fodertillverkare.
/Sponsrat inlägg

Tags: No tags

3 Svar

Lämna en kommentar

CommentLuv badge