Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Svart klänning på bröllop?

Lästid: 2 min

Är det BIG NO NO att bära svart på bröllop som gäst, när det är dresscode “come as you are”?

Detta är min 10:e bröllop och jag borde veta bättre? Thailändarna bär svart, vitt, grått till begravning men vid alla andra tillfällen får gärna vara färgstarka, guldiga och påkostade om man så vill.

Den här gången har jag bara rotat runt bland alla plagg jag hade i garderoben. Jag har en del cocktaildress med mest i svarta och röda toner! Crap! Bruden kommer faktisk inte bära en vit brudklänning utan en bordeaux röd som jag har varit med i ett hörn vid olika val kring brudklänningen.

Enl. traditionen så ska man ju inte bära rött som tjej, då förr i tiden var det lite antydningar att man har haft nåt ihop med brudgummen! Å jag har burit rött några gånger för den färgen passar mig…

Men… denna dress (som jag har använt typ max två gånger och nu kommer jag äntligen in i den igen…) tänkte jag ha så här ihop med mina röda högklackar och band till själva bröllopsmiddag om jag hinner byta om. Frågan är…hur länge kommer jag kunna gå plus att vi kanske har en mycket nyfiken Tilda som gärna vill springa runt.

image

Annars så tänkte jag att hela familjen kan matcha med ett blomtema och om Tilda inte protestera att ha på sig en klänning! Det är ju trots allt sommar nu och hoppas att solen skiner hela dan. Vi kör på vad vi har.

Jag har i alla fall en skön och rätt så söt sommarklänning med blommor och spets som jag köpte i Polen när jag och bruden gjorde vår tripp dit inte så länge sedan. Tilda har också en hel ny blommig klänning som hon kan nu komma in i. Måns har en vit skjorta med blommönster vid knapparna och innekragen. Sedan har en grå kostym och sprill nya grån Converse som han fick av mig. Min Mr.Gray haha!

På tal om blommig. Rotade runt lite och hittade två bilder från olika bröllop som jag har kört med blommiga klänningar, hittade dock inget i rött just nu.

image

Ahh shit…bild till vänster: skulle inte knäppa den rosa kavajen för under den är det en retro axellös klänning som jag körde utan tyllkjol under, hade sett ut som en bakelse… Bild till höger: från ett bröllop vid havet i Cha am, Thailand (jan 2010). Måns ville stå och hålla mig så…som om jag var på tjocken!

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge