Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Svar på mail: Äta vattenspenat på restaurang?

Lästid: 2 min

Förra veckan fick jag ett mail som triggade mig. Jag blev så glad när någon googlade och hittade till mig! Jag ligger ganska bra till om man söker på: vattenspenat + Göteborg, Burgersson + barnvagn. Haha! Måste jobba ännu mer på min SEO så att Google hittar bättre. 

  

Vad kul att någon hittade till mig på detta viset. Jag har kollat runt lite och det blir nog svårt att hitta vattenspenat på restauranger, även på thaiställen. Många thairestauranger har även specialare för just thai som kommer 😛 Vill man äta thaimat så kollar in i Moon Thai Kitchen nära Avenyn. Poppis ställe. 

Jag försöker göra och visa lite av andra thai/asiatiska maträtter och testar själv recept och anpassar innan jag publicerar. Allting finns att hitta men grönsaker kan bli lite svårt i mindre orter. 

Vattenspenat finns oftast och det är superlätt att tillaga. Vi thai brukar woka de med ostronsås, ljussoja (t ex Maggi) fermenterade sojabönor, färsk vitlök och färsk chili…å gärna med knaprig fläsk. Mycket enkelt. Det behövs rätt mycket vattenspenat då de sjunker ihop. Ät rätten med ris eller tillsammans med andra maträtter. Köper man en påse vattenspenat (som kostar runt 25kr) så använd hela påsen. Det är även gott i nudelsoppa eller andra wok om man inte vill tillaga allt i en rätt. I butiker står det oftast “chinese morning glory” och de är långa. Skär bort bara de hårda stjälkarna för det blir segt att äta annars. 

Slutsats: jag har inte sett att någon restaurang i Göteborg har vattenspenat i menyn. 

Här kommer några bilder. Vattenspenat finns i olika sorter. De kan vara långa, korta, har långa blad eller lite rundare blad och färgen är grön eller grön-lila å smaken kan vara syrliga. Olika vattenspenat används i olika maträtter. De som är korta, lila i färg som är syrliga i smak äts råa som tillbehör vad jag vet. 

  

Bild: Manager.co.th

  

Bild: Ching can cook

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge