Förra veckan fick jag ett mail som triggade mig. Jag blev så glad när någon googlade och hittade till mig! Jag ligger ganska bra till om man söker på: vattenspenat + Göteborg, Burgersson + barnvagn. Haha! Måste jobba ännu mer på min SEO så att Google hittar bättre. 

  

Vad kul att någon hittade till mig på detta viset. Jag har kollat runt lite och det blir nog svårt att hitta vattenspenat på restauranger, även på thaiställen. Många thairestauranger har även specialare för just thai som kommer 😛 Vill man äta thaimat så kollar in i Moon Thai Kitchen nära Avenyn. Poppis ställe. 

Jag försöker göra och visa lite av andra thai/asiatiska maträtter och testar själv recept och anpassar innan jag publicerar. Allting finns att hitta men grönsaker kan bli lite svårt i mindre orter. 

Vattenspenat finns oftast och det är superlätt att tillaga. Vi thai brukar woka de med ostronsås, ljussoja (t ex Maggi) fermenterade sojabönor, färsk vitlök och färsk chili…å gärna med knaprig fläsk. Mycket enkelt. Det behövs rätt mycket vattenspenat då de sjunker ihop. Ät rätten med ris eller tillsammans med andra maträtter. Köper man en påse vattenspenat (som kostar runt 25kr) så använd hela påsen. Det är även gott i nudelsoppa eller andra wok om man inte vill tillaga allt i en rätt. I butiker står det oftast ”chinese morning glory” och de är långa. Skär bort bara de hårda stjälkarna för det blir segt att äta annars. 

Slutsats: jag har inte sett att någon restaurang i Göteborg har vattenspenat i menyn. 

Här kommer några bilder. Vattenspenat finns i olika sorter. De kan vara långa, korta, har långa blad eller lite rundare blad och färgen är grön eller grön-lila å smaken kan vara syrliga. Olika vattenspenat används i olika maträtter. De som är korta, lila i färg som är syrliga i smak äts råa som tillbehör vad jag vet. 

  

Bild: Manager.co.th

  

Bild: Ching can cook