Okategoriserade

Surdegsbröd i gryta

Det är inte ofta jag äter bröd och Måns blir lite trött på mig när jag köper en limpa bröd och äter aldrig upp. Sedan köper vi sällan frukostbröd för Måns bakar själv. Köper jag hem bröd så får jag höra “köpte köpebröd???”.

Idag blev det surdegsbröd i gryta. Måns blir bättre och bättre på att baka. Det tog 2 dagar att sätta deg och jäsa. Fint va! 🙂

Tilda vill gärna visa brödet 🙂 

Och min Kockums gjutjärnsgryta var en av mina bästa köp på secondhand. Den kostade 80kr och var lite rostig men med lite olja och skrubb så blev den fin igen. Den använder vi flitig till långkokning på spisen, pulled pork i ugnen och nu till bröd.

Receptet från boken Bröd Bröd Bröd av Martin Johansson. 

One thought on “Surdegsbröd i gryta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge