Supergoda grönkålschips

Lästid: 1 min

Det som jag gillar vid juletider är GRÖNKÅL!

Jag älskar grönkål. Jag såg grönkål på lösvikt på Coop och fylle en fruktpåse med grönkål så den vägde nästan 1 kg och kostade 35 kr. Sedan funderade jag på hur jag skulle äta dem. Grönkålssoppa, wokade grönkål eller grönkålschips?

Idag blev det 2 plåtar av grönkålschips och gissa att jag brände den första plåten haha. Jag gjorde den ju också efter mitt recept men jag hade ugnen på fel och checkade inte av den. Man måste vara lite på sin vakt här. Så att köra 200 grader i exakt 10 min i mitten av ugnen med “snabbfunktion” resulterade till att jag brände den del av mina grönkålschips och de blev bruna men jag åt de ändå. Sedan ändrade jag ugnen till 150 grader och körde på den med två streck (dvs värmen både uppe och nere) och i 15 min i nedersta av ugnen så de blev mycket bättre.

RECEPT—> Grönkålschips

Receptet är typ samma överallt men kör du med varmluft så går det ju också fortare. Du vet hur din ugn funkar bäst och har du inte bråttom så kör 150 grader och ca 15 min.

Idag ska det bli 2 plåtar till och 1 kg grönkål blir det ca 5-6 plåtar grönkålschips.

Tags: No tags

3 Svar

Lämna en kommentar

CommentLuv badge