Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Fluffiga sufflépannkakor, Langos & Pad Thai Talay

Lästid: 2 min

Gillar du också Langos, padthai och pannkakor? Jag har ätit massor under veckan hehe

Om du undrar varför jag inte har uppdaterat på några dagar så har jag varit ganska produktiv i köket med barnen och med kameran 🙂 Det kittlades lite i magen när jag tänkte köra live på Facebook! Jag vågade inte riktig öppna mitt “fönster” än och filmade istället. Det gick helt ok.

Pad Thai Talay, Langos & pannkakor!

Jag har alltså experimenterat med recept hela veckan. Riktigt trail & error var det. Under veckan blev det massor med pannkakor på 3 dagar (Tilda klagade inte alls haha), fredag var det Langos och igår Pad Thai Talay! 

Extra fluffiga pannkakor

Efter att jag såg ett klipp på Instagram så blev jag lite manisk haha! Jag försökte experimentera fram extra fluffiga sufflépannkakor! Kolla in klippet! Blir du inte sugen? Klicka så ser du filmen. 

Jag tror att de hade i stabiliseringsmedel eller vispad som maräng. Med sufflé så separerar man ju äggulan och äggvitan. Sedan vispar man äggvitan hård och vänd ner varsam i äggula-blandningen. Man vill behålla luftbubblorna i smeten. 

Och så här blev mina pannkakor. Fluffiga, mjuka och extra täta så de smular inte. Smeten blev ju lätt och fluffig men inte så tjock som i klippet. Jag ger inte upp förrän jag går mina pannkakor att se ut så dallriga ut haha. Recept kommer såklart. 

Version 1. Använde utstansningsring på den sista pannkakan

Version 2. Mer ägg och bakpulver

Det var lite oklart vilken version Tilda gillade bäst men så här vill hon ha sin pannkaka. Detta var version 2.
Det blev även ett experiment med kvarg i Tildas Amerikanska pannkakor så ett receptinlägg om detta kommer också 

Kvargplättar med banan, “den glada kossan” mjukost, grädde och blåbär. Tilda vet vad hon vill hehe

Langos

Yes hur många gillar inte Langos? Ungersk streetfood som också har blivit lika älskad som tacos. Allt slaffsig är gott haha! 

Langos
Langos med kräftor!
Det blev Fredagsmys Langos och jag bjöd in Emma och barnen på detta. 
Emma med sin första Langos!

Jair var sjuk så jag skickade med 3 varma nyfriterade Langos med separat tillbehör som doggy bag till sjuklingen. Emma och Jair hade ALDRIG ätit Langos innan. 

Pad Thai Talay

2017 och alla vet nu vad Pad Thai är. “Talay” betyder hav, här menas seafood. 

Pad thai
Pad thai ingredienser…

Jag fick ett sug igår efter Pad Thai efter att jag kollade in olika matbilder på Instagram. Det är farligt alltså. Det slutade med att jag åkte med Prim kl.16 till Saigon City i Nordstan och handlade massor. Det saknades tofu, torkade chili och jag orkade inte göra såsen så jag köpte en padthaisås som jag har testat innan. Det blev en “fusk” men jag tror att ni kommer att gilla det. Jag försökte göra en film och det tog 3 timmar! 

Pad Thai Talay
Pad Thai Talay

Recept och filmer kommer 🙂 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge