Fluffiga sufflépannkakor, Langos & Pad Thai Talay
Gillar du också Langos, padthai och pannkakor? Jag har ätit massor under veckan hehe
Om du undrar varför jag inte har uppdaterat på några dagar så har jag varit ganska produktiv i köket med barnen och med kameran 🙂 Det kittlades lite i magen när jag tänkte köra live på Facebook! Jag vågade inte riktig öppna mitt “fönster” än och filmade istället. Det gick helt ok.
Pad Thai Talay, Langos & pannkakor!
Jag har alltså experimenterat med recept hela veckan. Riktigt trail & error var det. Under veckan blev det massor med pannkakor på 3 dagar (Tilda klagade inte alls haha), fredag var det Langos och igår Pad Thai Talay!
Extra fluffiga pannkakor
Efter att jag såg ett klipp på Instagram så blev jag lite manisk haha! Jag försökte experimentera fram extra fluffiga sufflépannkakor! Kolla in klippet! Blir du inte sugen? Klicka så ser du filmen.
Jag tror att de hade i stabiliseringsmedel eller vispad som maräng. Med sufflé så separerar man ju äggulan och äggvitan. Sedan vispar man äggvitan hård och vänd ner varsam i äggula-blandningen. Man vill behålla luftbubblorna i smeten.
Och så här blev mina pannkakor. Fluffiga, mjuka och extra täta så de smular inte. Smeten blev ju lätt och fluffig men inte så tjock som i klippet. Jag ger inte upp förrän jag går mina pannkakor att se ut så dallriga ut haha. Recept kommer såklart.

Langos
Yes hur många gillar inte Langos? Ungersk streetfood som också har blivit lika älskad som tacos. Allt slaffsig är gott haha!
Jair var sjuk så jag skickade med 3 varma nyfriterade Langos med separat tillbehör som doggy bag till sjuklingen. Emma och Jair hade ALDRIG ätit Langos innan.
Pad Thai Talay
2017 och alla vet nu vad Pad Thai är. “Talay” betyder hav, här menas seafood.

Jag fick ett sug igår efter Pad Thai efter att jag kollade in olika matbilder på Instagram. Det är farligt alltså. Det slutade med att jag åkte med Prim kl.16 till Saigon City i Nordstan och handlade massor. Det saknades tofu, torkade chili och jag orkade inte göra såsen så jag köpte en padthaisås som jag har testat innan. Det blev en “fusk” men jag tror att ni kommer att gilla det. Jag försökte göra en film och det tog 3 timmar!