Jag fick inbjudan från Smakbox och Matbloggsträffen därför åkte jag till Stockholm Food & Wine och sökte inspiration i torsdags och fredags. Förr kunde jag gå en hel dag själv på en mässa men nu med barn så blev det inte ens vinsmakning och jag hade gärna gått på olika föredrag om vin. Sedan hade jag även fribiljetter för alla dagar på Eget Företagsmässan men dit hann jag aldrig besöka då det var kort om tid för min del.

Jag har så mycket att berätta men vi tar det i bilder. Det är ju roligare med bilder 🙂

Dag 1 

Min mamma hängde med på mässan och hjälpte till med Prim

Å så tyckte mamma att vi skulle ha en tre-generations selfie haha!

Jag spanade in Paolo Roberto medan vi kikade på prisutdelningen av Matbloggspriset.

Gustav Johansson som driver vegobloggen Jävligt gott vann i kategorin Folkets val.


Här radade alla upp sig. Sebastien Boudet (blå skjorta) och Jessica Frej (rosa dress) var konferencier. Stora Matbloggspriset vann Linnéas Skafferi. Bästa bak & dessert kategori vann Camilla My kitchen stories, en ung dam men lovande rookie och vi lär få se mer av hennes mästerverk.

Självklart måste jag ha en bild med ”Den franske bagaren” Sebastien Boudet 🙂 Det var längesen han höll i en liten bebis så han fick hålla Prim hehe. Måns blev överlycklig för bilderna tror jag haha

Gissa vad jag sa till Sebastien Boudet som första replik? Kom inte på nåt annat så ”min man älskar dig!”. Han blev nog lite ställd ?


Så himla kul att träffa Monika Ahlberg som är kock, författare, skådis och mycket mer. Har hon skrivit fler än 11 kokböcker?

Dag 2

Oumph! Är det kött? Det var inte kött men ser ut som kött och hög med protein. Gott var det!


Ser man på. Klart jag måste hälsa på Mattias! För ett litet tag sedan var jag på bokreleasen för ”Ett hum om vin” och här står författaren Mattias inklämd och tittade på alla som provade viner. Hoppas han fick en avslösare så att han kunde botanisera sig i vinhavet.

Jävligt gott – Gustav var in action


Gunilla från Turistrådet Västsverige bjöd på ”Fika med guldkant”

Danielle ”Heavenly Cupcakes”är inte bara matbloggare, hon jobbar även med SEO på sitt vanliga jobb och här delade hon med sig om just SEO för matbloggare.

Matgeek Johan Hedberg föreläste om hans resa från blogg till vlogg…eller YouTuber!

Min vinst på en Instagramstävling!

Här har vi ansikten på de två järn-ladies som har drivit Matbloggspriset i 11 år och matbloggsträffen. Ylva och Kinna!

My kitchen stories – Camilla som vann årets Bak- och dessertblogg bara efter ett år. Vi kommer nog att få se mer av henne!

Den här fantastiska excentriska människa! YouTubern ”Matgeek” Johan Hedberg, honom vill man sitta och lyssna på om blogg och vlogg hela dan.

Matgeek – Johan in action. Se hans film från mässan längst ner!

Jag vann ju Jessica Frejs bok ”Fest på 30 min” så hon fick signera min vinst också 🙂 Sedan pratade vi lite och hon ska tull Khao Lak i december så jag tipsade om att jag har en guide där om hon skulle vara intresserad hehe

Inte en droppe vin den här gången!

Köpte tre av James teer! Lyckades dock plocka till mig två olika rött te och en chai för totalt 150kr. Ångrade mig att jag inte köpte white tea med fläderblom! Finfina exklusiva grejer det här!

Det var kul men lite kort om tid tyckte jag. Det hade varit roligare att kunna gå en dag och prova viner med en vän med gott samvete också. Jag avslutar inlägget med ”Bästa från Sthlm Food & Wine 2016” av Matgeek – Johan Hedberg.