Yes! Jag hade med sticky riset till förskolan förra veckan och det var såå populärt bland barnen och de små bara åt och åt och ville bara ha mer. Lilla K åt jättemycket och pedagogerna tyckte att det var så kul för han är bara 1 år men det var klart att han kände igen riset för han är halvthai men en thaimamma. Nu är det tre stycken halvthai på Tildas avdelning. 


Förskolan har frågat om jag kunde göra mer sticky rice till idag för de ska fortsätta med Thailand. Det är Jorden Runt-tema och de har börjat med Thailand. Jag har tagit med allt möjligt som förskolan kunde låna som läromedel. Det var allt från vår prydnad Buddha (som vi har annars som bokstöd), instrument, affisch med thai-alfabeten, kläder och så ris. Inte så kul att bara titta så varför inte smaka. Det är helt ofarligt med sticky rice om någon undrar. 

Förskolan tyckte att barnen borde få sticky rice istället för vanligt ris, då slipper de sopa upp ett hav av riskorn varje gång det är ris haha! 


Sticky rice i formbar och jättegott till att dippa i röror och äta med grillad. Man kan äta det till allt om man vill. Man gör även dessert med riset.