Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Sticky rice mango

Lästid: 1 min

Ett thai dessert som är super enkelt och gott är sticky rice i kokos med färsk mango plus kokoskräm. Vad som inte är lika enkel är hur man ska hitta den sorten mango just för denna desserträtt. I Thailand har vi olika sorter mango precis som äpple eller andra frukter. Olika mognadsgrad av mango för olika användning i olika maträtter! 

Till denna rätt ska det vara den sorten som heter “Nam dok mai” eller Guldmango/Golden mango. Det är den bästa sorten och bland de dyraste å sötsste i världen tror jag. Den här sorten doftar ljuvlig, som blommor… alltså “dok mai”. 

  
Bild: naninterfresh.com

En fördel att bo där det är mångkulturellt är att det finns lite andra matprodukter från alla världens hörn. Frukter som mogna mango från t ex Pakistan funkar lite bra när man inte har Guldmango, mycket fruktkött och platt kärna. 

  
Supersöt mango! 

Hur gör man då denna desserträtt?

Du behöver: 1-2 dl Sticky rice, 1 burk kokosmjölk, 1 burk kokoskräm och mogna mango, salt, socker

 1. Sticky rice: blötlägg riset helst över natten. Ånga sedan riset.
 2. Ris i kokos: värm upp kokosmjölken. Häll över riset som vi har ångat klart. Blanda runt och låt kokosmjölen täcka riset. Riset kommer att suga åt sig kokosmjölken. 
 3. Kokoskräm: värm upp. Tillsätt salt och socker. Hitta balansen i smaken. 

Servera sedan som på bilden eller var kreativ 🙂 

Mogna väldoftande supersöta mango passar utmärk med sticky rice i kokos som har lite sälta och är krämig. Ät som mellanmål, snacks, dessert eller när du vill! 

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Sticky rice mango

 1. mmmmm!! Det där vill jag gärna prova nästa gång vi ses!!! I Sverige har vi ju apelsinris och ris-a-la-Malta som dessertefterrätter. I Brasilien har dom också en söt risefterrätt som är som apelsinris fast utan apelsin. Skulle vara skoj att prova risefterrätt på thailändskt vis 🙂

  1. Javisst! Vi har många risrätter. Svartris med kokos-ägg kräm (lite fastare än creme brulee) är också jättegott. Det måste iaf vara den kribbiga sorten av ris till dessert.

   I Bali hittar ni säkert många thairestauranger 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge