Sponsrad video: Fast pris på försäkring

Lästid: 2 min

Sedan jag skaffade en ny mobil, en dyr sådan dessutom så var det ett måste att ha en försäkring. Så jag köpte till den men egentligen så behövde jag säkert inte. Jag frågade Måns om vi har nåt som heter “drulle” i hemförsäkring där det täcker sådana stöldbeägna saker som mobil och kamera etc. Han trodde det men jag är inte säker.

Alltså, jag vet inte ens om jag har olycksfallsförsäkring. Jag har blivit urusel på att hålla koll på sånt MEN Tilda och hennes barnförsäkring har jag full koll på. Gravidförsäkringen köpte jag tillägg till med argument “i fall det händer något” även man kan få den gratis hos de flesta försäkringsbolag, dock en bas försäkring.

Måns tänkte inte så långt och kanske för att “det händer ju aldrig nåt”. När det brann på grannes balkong kl.4 på morgonen på Nyårsdagen tvärs över gården, det första han tänkte på “undrar om vår hemförsäkring skulle täcka det där och hur mycket?”. Och jodå, reseförsäkring slarvar många med. Hur många gånger har jag inte läst om att någon svensk har råkat ut för allvarliga trafikolyckor och det vanligast var att dessa körde vilda western utan hjälm och trodde att de var odödliga. Sedan när de behövde sjukvård så har de inte en reseförsäkring eller skippat att köpa till dagar efter de 45 dagar som reseförsäkringen oftast täcker så långt i hemförsäkringen. Vi maxade våra reseförsäkringar när vi tre var i Thailand i 3 mån. Det var inte mer än rätt.

Annars om vi ska prata försäkring så tycker jag att de är krångliga och mycket att håll reda på. Rena djungel. Sedan är det kanske ingen bra idé att vara snål men billiga är de ju inte med försäkringar. De flesta bolag kör ju med rörliga priser.

Försäkringar ska vara begripliga!
Och försäkringar ska kännas bra både i magen och i plånboken!
Undrar om det inte skulle kännas tryggt om priset på försäkringen var fast i fem år? Speciellt när man har varit skadefri som vi i alla åren. Men hur många har koll på skillnaden mellan rörligt och fast pris på försäkringar? 

 

ICA Försäkring ger dig kollen med en film. Koll på en del av det finstilta i försäkringsvillkoren. En film om hur du kan få ett fast pris på din försäkring.
Jag har kikat på ICA Försäkring och det tåls att fundera på många punkter. Måns spelar golf då och då, och jag kan inget om golf och tycker att det är dötråkigt. Men om man har en golfförsäkring hos ICA Försäkring så får man 1000kr per Hole-in-one! Jag vet i alla fall vad en Hole-in-one är 😁
/SPONSRAT INLÄGG, tankarna och åsikterna är mina egna!

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge