Spökjakt på Häringe slott

Lästid: 3 min

Nu har vi varit i stan nästan alla dagar så idag åkte vi med bilen och kollade in Häringe slott i Västerhaninge. Jag har aldrig varit här men sett fina bilder. Slottet är känd för att vara hemsökt. Det är väl inte så konstigt för slottet har funnit sedan Gustav Vasas tid. Jag kan ha fel men googlar på “Häringe slott spöke” så kommer det nog upp ett och annat.  

 

Bilder upp och bild ner: från Häringe slott 

 
På slottet etbjuds Afternoon tea och det såg trevligt ut i den miljön och servisen som används. 

Vi tog varsin glass… Fick dock inte sitta vart vi ville. Vi var nog inte lika värdefull då vi skulle bara äta glass för 95kr/pers och inte tog Afternoon tea… Vi blev visad till annat salong.

 
Jag tyckte att någon tittade på mig… och jag tittade upp…

 
Damen i den röda badrocken har jag läst om. Hon stirrade verkligen. Jag stirrade tillbaka…

Kollade även in de andra rummen där det sägs vara hemsökt.  

 
Man har sett den 400åriga munken sitta på stolen i hörnet… 

 
Djävulen ovanför den öppna spisen…why? 

 
Jajja vi såga inga spökar…  

 
Om vädret hade varit bättre skulle detta ställe vara supernice då man kan bada i poolen. Kanske ska vi bo här nån natt nångång och går på spökjakt haha. Slottet påminner om det hotellet jag jobbade på i Wales. Lite spooky, många byggnader och gård…å så spökstory som lockar. Annars var det mycket trevligt. 

Blev lite ruinerad av att äta varsin glass. Afternoon tea skulle kosta 290kr/pers. Fick dock fina bilder på glassen haha! Coupe Copenhagen kallade de detta. Bara vaniljglass (som var by the way isig, om det var hemmagjord så har de nog glömt att smälta om var tredje dag för att det inte bildas iskristaller), vispgrädde, marängtoppar (köpta), chokladsås som smakade bränd och lite röda vinbör, hallon och jordgubbar….95kr.

 

Inlägget är ej sponsrad!

*En kul notis. Världen är verkligen liten. När vi skulle gå runt på en promenadtur så började det ösregna och då fick Måns syn på en gammal kompis från Malaga när de var där och pluggade spanska, när Måns var typ 20! Av alla platser så sprang de på varandra där och vi pratade en stund. 

Tags: No tags

2 Svar

Lämna en kommentar

CommentLuv badge