Ett inlägg om gårdagens utflykt i huvudstaden kommer nu 🙂

Vi lämnade bilen och tog Pendeltåget till Söder. Vi bestämde oss på vägen att vi skulle till Leksaksmuseet. Det var bra att bussen var typ från dörr till dörr och vi kom till Spårvagnsmuseet och blev lite förvånad men Leksaksmuseet ligger inne där som en liten del av utställningen. 

Citybanan på g…


Det kostade 50kr/vuxen och gratis för barn 0-5 år om jag inte såg fel i kassan. Där inne kunna man åka en kort sträcka med mini-tunnelbanan. Det finns även ett fik. 

Sedan promenerade vi längst med Stadsgårdskajen och Prim ropade glatt ”TITTAAAAA!” och pekade på kryssningsfartyg Cinderella. 

Tilda orkade inte gå och fick åka på pappas rygg. Vi gick ända till Slussen och på Götgatan…


… där hamnade vi utanför Magnum Pleasure Store! Visste inte att den har kommit till Sverige haha, har bara sett olika kampanjer och pop-up store i Thailand. 


Tilda fick designa sin egen Magnum glass. Hon brukar vara stum när jag vill att hon ska beställa själv men här var hon inte alls blyg. Hon visste precis vilka topping hon skulle ha och man fick välja 3 olika. Tilda valde kulor med olika färger, de lila-rosa och så de mindre rosa med jordgubbssmak. Sedan med vitchoklad överdrag och ett M i mjölkchoklad (även jag tyckte lite tyst att vitchoklad skulle sitta finare haha). 

Det kostade 50 kr för detta. Och kulorna var hårda så det tog lite tid att äta men hon åt upp…allt. 


Sedan gick vi ytterligare 1 km mot Skanstull till Clarion Hotel där Eatery Social är som jag fick tips om av min vän Linda. 

Guacamole, salsa, feta… och wontundeg?

Min mycket lättgrillad tonfisk på min begäran och den var perfekt. Måns åt flankstek och Tilda tacos. Prim fick lite av varje från allas men hon ville bara mata oss med sötpotatis doppade i cream fraîche. 

Barnen fick varsin Mumin tidning och kritor men Tilda tröttnade fort av att måla då tidningen var glansig och kritor fastnade inte. Hon klagade exakt så! Vad säger man då…? Det var hög musik från baren och Prim ville bara ner från matställen och putta på ballongerna som restaurangen hade som träd… Sedan började de två dansa och hade kul. De störde ingen…inte direkt, för vi fick sitta längre ut och hade mycket plats. Notan gick på 1100kr inkl dricks så vi var väl en bra kund haha. 

Allt detta finns också på film och jag lovar att de kommer upp på Youtube så fort jag kan sitta och redigera ?