Spaghetti vongole m vitlök & persilja

Lästid: 2 min

via Instagram http://ift.tt/1AH58sf
 

 

Middag! En mycket enkel pastarätt och lätt att tillaga! Denna rätt lagade jag i köket på LOL Hostel i Siracusa efter att vi handlade allting på fiskmarknaden när vi var och reste runt i Sicilien 2010. Det var det bästa hostel vi har bott på med modernt kök och utrustning, annars skulle jag inte kunna laga mat där 🙂
 

 

Så såg det ut då!
 
image
 

 

Ingredienser
1 nät färska vongole musslor
1 bunt persilja
1/2 huvud vitlöksklyftor
1 glas torrt vittvin, ca 2 dl
1/2 citron (saft)
olivolja
50g Smör
salt (10g salt/L vatten)
Spaghetti för 2 som huvudrätt, om förrätt räcker det för 4
 

 

Förberedning
Blötlägg musslorna i kallvatten och skölj bort av smuts några gånger. Hacka persilja och vitlök.
 

 

Tillagning
Koka pastan med salt. Al dente! De ska vara lite hård inåti.
Hetta upp olivoljan, lägg i en klick smör, fräs vitlök i 5 min, i med vittvin och en nypa salt, på med musslorna,  sätt på lock och låt musslorna ångas tills de har öppnat sig. I med al dente pasta och blanda. Sätt på locket igen å låt ångas i några minuter. Avsluta med hackade persilja och blanda lite till. Smaka av. Klart!

 

Tilda åt vongole musslorna med aptit! Se filmen på min Instagram 🙂

image

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge