Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Spaghetti vongole m vitlök & persilja

Lästid: 1 min

via Instagram http://ift.tt/1AH58sf
 

 

Middag! En mycket enkel pastarätt och lätt att tillaga! Denna rätt lagade jag i köket på LOL Hostel i Siracusa efter att vi handlade allting på fiskmarknaden när vi var och reste runt i Sicilien 2010. Det var det bästa hostel vi har bott på med modernt kök och utrustning, annars skulle jag inte kunna laga mat där 🙂
 

 

Så såg det ut då!
 
image
 

 

Ingredienser
1 nät färska vongole musslor
1 bunt persilja
1/2 huvud vitlöksklyftor
1 glas torrt vittvin, ca 2 dl
1/2 citron (saft)
olivolja
50g Smör
salt (10g salt/L vatten)
Spaghetti för 2 som huvudrätt, om förrätt räcker det för 4
 

 

Förberedning
Blötlägg musslorna i kallvatten och skölj bort av smuts några gånger. Hacka persilja och vitlök.
 

 

Tillagning
Koka pastan med salt. Al dente! De ska vara lite hård inåti.
Hetta upp olivoljan, lägg i en klick smör, fräs vitlök i 5 min, i med vittvin och en nypa salt, på med musslorna,  sätt på lock och låt musslorna ångas tills de har öppnat sig. I med al dente pasta och blanda. Sätt på locket igen å låt ångas i några minuter. Avsluta med hackade persilja och blanda lite till. Smaka av. Klart!

 

Tilda åt vongole musslorna med aptit! Se filmen på min Instagram 🙂

image

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge