Jag har nyss sagt godnatt till Tilda. 

Hon har inte sovit middag efter förskolan men hon har varit smått tjurig på pappa så jag fick rycka in när hon ville ha min hjälp. Tilda ligger nu i alla fall i sitt rum på sin dubbelsäng och hon ville sova själv! Hon var jättestolt igår när hon och pappa kom hem och berättade att hon hade sovit själv hos farmor (men i själva verket var att hon hade somnat själv när hon väntade på att farmor skulle läsa en saga för henne). 


Innan hon kröp upp på sängen så sade hon glatt ”jag kan sova själv, jag är stor tjej nu”. Hon ville inte heller ha några nattlampor eller ljusslingan tänd men det lyser tillräckligt mycket ljus in i rummet från innegården. Dörren skulle också stängas igen helt. 

Ändå frågade Måns om hon inte ville att han skulle sova med henne sen. Jag sade att han måste låta Tilda göra som hon vill nu när det är något så bra som att försöka sova själv och att hon ville det själv. Vi får ju lita på henne och inte ställa frågor så att hon blir osäker och hinner ändra sig. Jag vet ju hur det brukar bli och låta här. 

Nu har Prim också somnat och det är bara på vår stora säng hon vill vara. När vi sov på hotellet så sov hon också bra, bara hon fick ligga jämte mig och tuttade. 

När började ditt/dina barn med att sova själv? Hur gick det till?