Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Sömnlös, rastlös och trotsig

Lästid: 2 min

Jag syftar på våra barn. Jag blir tokig. Tilda är nu på förskolan och Prim sover så jag har städat Tildas rum och dragit dammsugaren en runda. Men igår var det riktig kaos till och från. 

Tilda ville absolut inte gå ut. Hon ville inte sitta på pottan och inte heller byta blöjan, ville ha pyjamas och inte byta kläder. Trots på högnivå. Hon försökte få viljan igenom genom skrika så högt hon kunde, gråta, slog och sparkade plus att hon upprepade allt vi sade men vara tvärtemot. Så jag kör oftast omvänd psykologi t ex “Tilda! Du får inte äta med oss, du är inte snäll! – Jo jag får äta! Jag är snäll!!!” men frågar man “Tilda, vill du äta? – NEJ jag vill inte!”. Hela tiden ska hon slänga ord och meningar tillbaka men säga tvärtom. 

  
Vi kom i alla fall ut igår och åt lunch i solen men när vi skulle handla så blev Prim arg. Hon blir alltid arg när vi är i mataffär eller butiker men så fort hon är ute igen så blir allting bra som somnar om. 

Sedan har Prim sovit jättemycket i två dagar och vaknade bara när hon vill äta men igår var hon vaken mer istället. Jag har ammat Prim nästan hela tiden eller hon ville snutta så mjölken hann inte produceras. Hon var frustrerad när vi lade oss vid kl23 och var inte nöjd när det inte kom mjölk och hon var som ett vilddjur vid tutten. 

Jag tinade upp en påse bröstmjölken från frysen och då vägrade hon flaskan så jag gick runt och vaggade henne i famnen. Det tog inte långt tid tills hon somnade och när jag lade henne i hennes säng då vaknade hon direkt. Vi höll på så tre gånger och det slutade med att hon sov jämte mig. 

Det förklarade min frånvaro i bloggen igår 🙂 Mycket man vill hinna med när Tilda är i förskolan. Hon var inte så bråkig i morse då hon vaknade själv men ville ändå inte till förskolan.  

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Sömnlös, rastlös och trotsig

  1. Har en trotsig 3 åring här också. Vi försöker att inte ställa frågor till henne för svaret är alltid nej. Ska vi gå ut vill hon vara inne och har vi väl kommit ut med henne vill hon inte gå in.

    1. Ska prova inte säga nåt tillbaka hehe. Igår kom ju M hem med en skrikande T efter förskolan. Felet var att hon ville inte komma in. Alltid när hon har somnat i vagnen och missat en tur på Willys så ballar hon ur. Det har hänt att vi kom hem och jag kör en runda med henne i vagnen eller på Rusta som hon inte gillar haha och säga själv att hon vill hem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge