Jag syftar på våra barn. Jag blir tokig. Tilda är nu på förskolan och Prim sover så jag har städat Tildas rum och dragit dammsugaren en runda. Men igår var det riktig kaos till och från. 

Tilda ville absolut inte gå ut. Hon ville inte sitta på pottan och inte heller byta blöjan, ville ha pyjamas och inte byta kläder. Trots på högnivå. Hon försökte få viljan igenom genom skrika så högt hon kunde, gråta, slog och sparkade plus att hon upprepade allt vi sade men vara tvärtemot. Så jag kör oftast omvänd psykologi t ex ”Tilda! Du får inte äta med oss, du är inte snäll! – Jo jag får äta! Jag är snäll!!!” men frågar man ”Tilda, vill du äta? – NEJ jag vill inte!”. Hela tiden ska hon slänga ord och meningar tillbaka men säga tvärtom. 

  
Vi kom i alla fall ut igår och åt lunch i solen men när vi skulle handla så blev Prim arg. Hon blir alltid arg när vi är i mataffär eller butiker men så fort hon är ute igen så blir allting bra som somnar om. 

Sedan har Prim sovit jättemycket i två dagar och vaknade bara när hon vill äta men igår var hon vaken mer istället. Jag har ammat Prim nästan hela tiden eller hon ville snutta så mjölken hann inte produceras. Hon var frustrerad när vi lade oss vid kl23 och var inte nöjd när det inte kom mjölk och hon var som ett vilddjur vid tutten. 

Jag tinade upp en påse bröstmjölken från frysen och då vägrade hon flaskan så jag gick runt och vaggade henne i famnen. Det tog inte långt tid tills hon somnade och när jag lade henne i hennes säng då vaknade hon direkt. Vi höll på så tre gånger och det slutade med att hon sov jämte mig. 

Det förklarade min frånvaro i bloggen igår 🙂 Mycket man vill hinna med när Tilda är i förskolan. Hon var inte så bråkig i morse då hon vaknade själv men ville ändå inte till förskolan.