Det är lurigt. Jag har haft en irriterande hosta som kommer då och då nu i över 1,5 månad! Penny har haft rinnsnuva i evigheter. Jag tror att vi har pollenallergi men för mig är det väldigt olika starkt varje år och än så länge har jag inte tagit någon receptfri medicin.

Tilda är superförkyld

Hon kände att hon hade lite ont i halsen i söndag när hon kom tillbaka från Thailand och sedan hela dagen. Igår på tågresan var det också lite täppt och väl hemma så lekte hon ute med Penny länge. På kvällen vid läggdags var Tilda smågnällig och hade svårt att andas pga nästäppa. Nu på morgonen vaknade hon av sig själv. Hon valde kläder själv, klädde på sig och åt frukost. Sedan ville gå till förskolan men berättade att hon hade ont i magen, måste snyta sig hela tiden, ont i huvud, att det rinner i ögonen och lite varm i kroppen. Så hon hade redan diagnostiserat sig själv att hon är förkyld, ändå ville hon envisas med gå till förskolan.

Våra barn har alltid fått stanna hemma även de var bara lite förkylda. Det blir så idag med. Penny var på förskolan igår fast hon skulle vara ledig. Måns glömde bort eller lyssnade inte riktig när jag talade om för honom minst 3 gånger vad som skulle göras med barnen. Så han lämnade Penny igår och det blev en förvirring men pedagogen tyckte att det var ok och Penny fick stanna. Måns gick och jobbade några timmar fast han skulle vara föräldraledig. Sedan kom han och möte upp oss på tågperrongen och vi hämtade Penny på förskolan.

Det blev i alla fall en kärt återförening och de lekte länge ute. Det resulterade att Tilda blev förkyld.

Jag får ta tag i detta med och kolla upp vad mer jag är allergisk mot. Vet att jag är allergiskt mot soltorkade tomater om jag äter hela påsen de som snacks. Pollenallergier det kan man väl kolla upp vad man är allergisk mot exakt?