Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Sommarförkylning eller pollenallergi?

Lästid: 2 min

Det är lurigt. Jag har haft en irriterande hosta som kommer då och då nu i över 1,5 månad! Penny har haft rinnsnuva i evigheter. Jag tror att vi har pollenallergi men för mig är det väldigt olika starkt varje år och än så länge har jag inte tagit någon receptfri medicin.

Tilda är superförkyld

Hon kände att hon hade lite ont i halsen i söndag när hon kom tillbaka från Thailand och sedan hela dagen. Igår på tågresan var det också lite täppt och väl hemma så lekte hon ute med Penny länge. På kvällen vid läggdags var Tilda smågnällig och hade svårt att andas pga nästäppa. Nu på morgonen vaknade hon av sig själv. Hon valde kläder själv, klädde på sig och åt frukost. Sedan ville gå till förskolan men berättade att hon hade ont i magen, måste snyta sig hela tiden, ont i huvud, att det rinner i ögonen och lite varm i kroppen. Så hon hade redan diagnostiserat sig själv att hon är förkyld, ändå ville hon envisas med gå till förskolan.

Våra barn har alltid fått stanna hemma även de var bara lite förkylda. Det blir så idag med. Penny var på förskolan igår fast hon skulle vara ledig. Måns glömde bort eller lyssnade inte riktig när jag talade om för honom minst 3 gånger vad som skulle göras med barnen. Så han lämnade Penny igår och det blev en förvirring men pedagogen tyckte att det var ok och Penny fick stanna. Måns gick och jobbade några timmar fast han skulle vara föräldraledig. Sedan kom han och möte upp oss på tågperrongen och vi hämtade Penny på förskolan.

Det blev i alla fall en kärt återförening och de lekte länge ute. Det resulterade att Tilda blev förkyld.

Jag får ta tag i detta med och kolla upp vad mer jag är allergisk mot. Vet att jag är allergiskt mot soltorkade tomater om jag äter hela påsen de som snacks. Pollenallergier det kan man väl kolla upp vad man är allergisk mot exakt?

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Sommarförkylning eller pollenallergi?

  1. Ja jag får nog snäll går till vc för att får en utredning för hostan har hängt med länge nu 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge